Fókuszban Magyarország külkereskedelme

 

A Mathias Corvinus Collegium Közép-Európa szakirányának vendégelőadója november 28-án Szijártó Norbert közgazdász–elemző, a Budapesti Corvinus Egyetem doktorandusza volt.

 

Előadásának fókuszában Magyarország külkereskedelme állt, különös figyelemmel a magyar gazdaságpolitika „keleti nyitási” kísérletére. A résztvevők mélyebb ismereteket szerezhettek arról, hogy mely országokban találhatók a magyar vállalatok legfontosabb kereskedelmi partnerei, a magyar export és import milyen ütemben tudott bővülni az Európai Unió többi országához képest, illetve a szerkezetében átalakuló európai külkereskedelemben mely országok és milyen okokból tudtak erősebb pozíciókat szerezni a fejlődő országok gazdaságaiban.

 

Külön szó esett a „Kelet” definíciós problémájáról, arról, hogy milyen képességekben kell általában fejlődnie a magyarországi vállalkozásoknak a sikeres ázsiai kereskedelemhez, illetve milyen nehézségeket merülhetnek fel a régió országaiban a kereskedelmi nyitás hatására.

 

Szabó Bence

 

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"