Diákjaink családias ünnepségen adták át a sportpályát.

 

A Mathias Corvinus Collegium komolyan veszi az értelmiség társadalmi feladatvállalását. A Collegium diákjainak egyik legsikeresebb projektkezdeményezése a Breznó közi Gyermekotthon állami gondozott lakói számára kívánt valóra váltani egy álmot.

 

A diákok jótékonysági kezdeményezése, A Játék Mely Valóra Válik néven látott napvilágot immár több mint két évvel ezelőtt.  Az egyik legismertebb, nemzetközi hírű jótékonysági szervezet, a Rotary Club Budapest-City készséggel ajánlotta magát a megvalósítás másik főszereplőjének, akárcsak a Market Zrt., aki a kivitelezésben segített. A diákok projektjének két fő célja volt. Az önkéntes munka kultúrájának népszerűsítése, és egy olyan kezdeményezés, amely tartós életminőségbeli változást hoz a kedvezményezettek számára. Így jött össze jótékonyság és a sport. Felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi segítő szándékú ember állt a maroknyi, ám lelkesedésével a gépezet motorját alkotó diákok mögött.

Az MCC egyetemista hallgatóiank projektje eljutott a kivitelezésig, a sportpálya elkészült. Az átadó ünnepségen jelen voltak a szponzorok, partnerek. Akik a Játék valóra válását segítették többek között, és akik a sportpálya átadáson részt vettek:

 

Kard Aladár a Rotary Club Budapest-City képviseletében

Henning Sorknaes, klubelnök, a Rotary Club Budapest-City képviseletében

Csókay László, Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala

Baráth Andrea, XI. kerületi önkormányzat

Tombor András, alapító-kurátor, Tihanyi Alapítvány, Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium diákjai és vezetői

 

Az Újbuda TV-nek Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója és Nyircsák Adrienn projektvezető nyilatkozott. Az összeállítást ITT érheti el.

 

A projekt tagjai nevében is köszönetünket fejezzük ki segítőinknek, támogatóinknak munkájukért, amellyel megvalósulhatott a felhőtlen játék és sport öröméről szőtt álom, és megépült a sportpálya!

 


További képekért kattintson a IDE, vagy az MCC Facebook oldalán létrehozott galériára!

 


"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.