200.000.000,- Ft vissza nem térítendő állami támogatásban részesül a Tihanyi Alapítvány

 

Az összeget az alapítvány három fő terület fejlesztésére kívánja fordítani: a nemzetközi kapcsolatok építésére, az MCC Kolozsvári program megvalósítására és az MCC Középiskolás Program számára egy új e-learning rendszer kiépítésére.


A Tihanyi Alapítvány nemzetközi kapcsolatrendszerének fejlesztése és a hallgatók számára nyújtott lehetőségek bővítése érdekében az intézmény hosszú távú stratégiájában fontos helyet foglal el a nemzetköziesítés. Az alapítvány arra törekszik, hogy új, tartós stratégiai együttműködéseket alakítson ki azokkal az intézményekkel, amelyek szakterületükön elismerést vívtak ki. Az alapítvány kiemelten fontosnak tartja konferenciák, találkozók, szakmai és tanulmányi látogatások megszervezését, valamint az azokon való részvételt, hiszen ezek hasznos eszmecserékre, továbbá kapcsolatok kiépítésére és elmélyítésére nyújtanak lehetőséget.


Ezzel és az intézmény missziójával összefüggésben az alapítvány célja, hogy a Kolozsvári programmal szakadékok áthidalását elősegítő interkulturális fórumot teremtsen, így a nemzeti értékek globális rendszerbe helyezésén keresztül, valamint a közös európai értékek hangsúlyozásával hozzájáruljon majd a Kárpát-medencei összefogáshoz.


Az elmúlt években rohamosan fejlődő digitális környezet nagy mértékben átformálta a fiatalok tanulási szokásait, elvárásait. Ez a tendencia új célokat tűzött ki az alapítvány Középiskolás Programja számára is. Az intézmény a meglévő tananyagállomány újragondolása mellett egy nemzetközi trendekkel lépést tartó online tanulási platform létrehozása, így egy teljesen új e-learning rendszer kialakítása mellett döntött. A módszertani és technikai újítás során az alapítvány fontosnak tartja a középiskolás korosztály, a célcsoport igényeihez és elvárásaihoz igazodni. A tesztjavítókkal, kurzusvezetőkkel, diákokkal folyamatosan zajló egyeztetés mellett hatáskutatásokat megismerve, és egyéb, a témában tudományos igénnyel publikált kutatás eredményét szem előtt tartva fejleszti az alapítvány az e-learning koncepcióját.

 

 Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"