Az MCC alumni szervezetéről


A Mathias Corvinus Collegium alumni szervezete 2005 óta a 2014-ben végzetteket is beleszámítva 172 főre duzzadt. Mint minden más öregdiák szervezetnél, itt is elsődleges cél, hogy a korábbi diák- és lakótársak, illetve barátok, az MCC „testét alkotó tagok” a Collegium falai közül kikerülve, sokszor még az országot is elhagyva, megőrizzék MCC-s identitásukat és a szervezet által nyújtott kereten belül is szoros, tartalmas kapcsolatot ápolhassanak egymással és az alma materrel. Ezt szolgálják az évente több alkalommal megrendezésre kerülő alumni találkozók is: nyaranta egy kötetlenebb koktélozás és a nyári tábor, ősszel borozás, karácsonykor egy elegáns vacsora keretében.

 

A negyedévente megjelenő részletes hírlevél a Collegium és a Tihanyi Alapítvány aktuális tevékenységéről, az öregdiákokat is érintő eseményekről, illetve – a kétirányú kommunikációnak köszönhetően – egymásról is tájékoztatja az alumnit.

Honlapunkat látogatva és rendszeresen kiküldött e-mailjeinkből tájékozódva volt hallgatóink értesülhetnek minden fontosabb collegiumi rendezvényről, legyen szó a tudomány vagy a közélet neves személyiségének előadásáról, vagy a karácsonyi, illetve diplomaosztó ünnepségről.

 

Hosszú távú céljaink között szerepel annak a gyakorlatnak a megteremtése, hogy Collegiumunkat az itt végzett, szakmailag nagyon sikeres hallgatók morális és szellemi támogatásuk mellett oktatási szinten és anyagilag is támogassák. Az adományozást nem csupán azért tartjuk fontosnak, mert a non-profit szférára általánosságban jellemző a forráshiány és alapítványi működtetésű intézményként minden lehetőséget meg kell ragadnunk ennek enyhítésére, hanem azért is, mert az adományozás aktusa erősíti a felelősségérzetet, előmozdítja az alumni shareholder szemléletét az alma materben.

 

A 2011/2012-es tanévtől a szakirányvezetői feladatokat egykori diákjaink látják el.

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.