Az MCC vendégei a magyar közigazgatás működését tanulmányozták.

 

Egy hetet töltöttek Magyarországon a Führungsakademie Baden-Württemberg küldöttei.

A karlsruhei delegáció egy héten keresztül járta az országot az MCC igazgatójának kíséretében, hogy tanulmányozzák hazánk közigazgatásának működését.

 

Jog szakirányunk vezetője, Papp Gábor elsőként találkozott vendégeinkkel, akiknek a magyar közigazgatás alapjairól tartott bevezető előadást.

A hét hátralévő részében látogatást tettek a Parlamentben a miniszterelnökséget vezető államtitkárnál, Lázár Jánosnál; Budapest főpolgármesterénél, Tarlós Istvánnál; jártak a Külügyminisztériumban, ahol a helyettes államtitkár, Prőhle Gergely fogadta a küldöttséget.

 

Navracsics Tibor a közigazgatási reformról tartott előadást, Medgyesy Balázs Magyarországnak a dunai régió jövőjéről alkotott álláspontját ismertette. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség munkatársai az EU-s források felhasználásáról beszéltek vendégeinknek, a budapesti közlekedés fejlesztéséről pedig Nagy Levente, a BKK vezérigazgatói főtanácsadója mesélt.

 

A Német Kereskedelmi Kamara igazgatójával a magyar gazdaságról beszélgettek vendégeink és Asztrik főapát úr jóvoltából Pannonhalmán még a magyar történelem egyes fejezeteibe is betekintést nyerhettek.

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"