Másodéves vagyok az ELTE jogi karán és a Mathias Corvinus Collegiumban is. Pécsről jöttem, és a gimnáziumi környezet, a családi kötöttségek után egészen újdonság volt az egyetemi és a collegiumi élet.


Az egyetemen az első évben főként alapozó óráink voltak, így alig vártam, hogy szeptembertől végre hatályos joggal foglalkozzunk. Egyelőre főleg a büntető és a nemzetközi jog érdekel, de az egyetem és a Collegium számtalan lehetősséggel szolgál, hogy mindent kipróbálhassak. Idén a tanulás mellett már terveim között szerepel az OTDK is.


A Collegium, ha lehet még több újdonsággal szolgált, mint az egyetem. Hiszen itt a tanulás mellett az önálló élet kihívásait is megtapasztalhattam. Valamint rá kellett jönnöm, hogy tényleg van igazság abban, hogy a jó jegyek, a szociális élet és az alvás hármasából egyszerre csak kettő valósítható meg. Így rendkívül elfáradtam az első év végére, de elégedettséggel gondolok vissza rá. Most már csak a várakozás van bennem és a kezdeti tartás az önálló élettől, az újdonságoktól teljesen elmúlt. Biztosan tudom, hogy jó helyen vagyok és a következő éveim is rengeteg lehetőséget rejtenek magukba, amelyeket csak meg kell ragadnom.

 

Zsófia CV-je IDE kattintva érhető el.