A Mathias Corvinus Collegium Közgazdaságtan/Business szakirányának fő célja, hogy a kiemelkedően tehetséges, közgazdasági és üzleti terület iránt érdeklődő hallgatók számára olyan képzési lehetőséget biztosítson, amelynek segítségével holisztikus és strukturált szemléletet alakíthatnak ki, az egyetemi tananyagnál mélyebb és szélesebb körű tudásanyagra tehetnek szert, és megtanulnak hatékonyan csapatban dolgozni.


Diákjaink elsősorban másod- és harmadéves üzleti, közgazdasági és mérnöki szakos hallgatók, akik tanórákon és projekteken együtt dolgozva keresnek megoldásokat napjaink komplex problémáira.


Az első év alapozó jellegű kurzusai (Mikroökonómia, Piacelmélet, Játékelmélet és Makroökonómia) a stabil elméleti alapok biztosításán túl rávilágítanak a gyakorlati alkalmazások lehetőségére is. E kettős szemlélet jellemzi a másodéves tárgyak egy részét is (Befektetések, Ökonometria), miközben az esettanulmány-megoldó kurzusokon a diákok problémamegoldó készségének fejlesztése kerül előtérbe. Nagy hangsúlyt fektetünk továbbá a kommunikációs készség fejlesztésére is: kurzusainkon diákjainknak számtalan lehetősége van magyar vagy angol nyelven prezentálni, szakirányos hétvégéinken pedig intenzív tréningeken vehetnek részt.

 

Szakirányunk nemcsak hallgatók szakmai közössége, hanem egy jó baráti társaság is. Évente két alkalommal szervezünk szakirányos kirándulást, több alkalommal könnyed hangulatú szakirányos vacsorákat, bulikat. Ezen felül szakmai projektjeink (MCC Energy Summer Academy, Konferencia) kiváló lehetőséget nyújtanak, hogy hallgatóink a tanórák után is közösen dolgozva, egymástól tanulva teremtsenek értéket a társadalom számára.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy hallgatóink hazai és nemzetközi szinten is megállják a helyüket az egyes oktatási intézmények és szervezetek (Országos és Egyetemi Tudományos Diákköri Konferencia, ESTIEM, Students4Excellence) ill. vállalatok (The Boston Consulting Group, McKinsey&Company, Procter & Gamble) által szervezett hazai és nemzetközi versenyeken.
Sikerként könyveljük el, hogy alumnáink és alumnusaink a Collegium elvégzését követően felvételt nyertek a világ vezető egyetemeire (Harvard, INSEAD, Berkeley, Central European University, Quinnipiac University), neves vállalatoknál helyezkedtek el (MOL, OTP, Magyar Nemzeti Bank, Erste Bank, E-On, Aegon Alapkezelő, McKinsey&Company, Boston Consulting Group) és a tudományos közéletben is rendszeresen publikálnak.