Az IMD professzora, Benoit Leleux tartott kurzust a témában.

 

Májusban került sor a vállalkozói gondolkodásmód legfőbb jellemzőiről és a vállalkozások sikerességének összetevőiről szóló szemináriumra az MCC Vezetőképző programjában. Benoît F. Leleux, a világszerte ismert svájci IMD (International Institute for Management Development) professzora vezette a kurzust, amelyben áttekintettük az entrepreneurship gyorsan fejlődő tudományterületének eredményeit és aktuális kérdéseit. Leleux professzor a startup vállalkozások, a kockázati tőke, a kis- és középvállalkozások finanszírozásának elismert kutatója, számos könyv és tudományos cikk szerzője. Akadémiai munkáit jelentős részben az üzleti tanácsadásban elért sikerei alapozták meg.

A pénteki napon a Vistaprint online nyomdaipari cég esetét tanulmányoztuk, amely jól ábrázolta az új vállalkozások indításának lehetséges buktatóit, de egyben azt is, hogy az akadályokon túllépve, az innovatív ötletek megvalósítása révén hogyan lehet az első üzleti tervtől – a korlátozott erőforrások megfelelő hasznosításával – eljutni egy jól működő globális vállalat felépítéséig. A szombati napon a vizsgált kérdések megértéséhez nagyban hozzájárult a professzor úr által bemutatott üzleti esettanulmány, amelyet csoportmunka keretében oldottunk meg. Rendkívül érdekes és tanulságos volt a közös munka után összevetni a szemináriumi csoportok keretében kidolgozott megoldásokat a tényleges fejleményekkel és a valós életben hozott döntésekkel.

Döme Zsolt

 

 

 


 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"