Az MCC idén negyedszerre rendezte meg a Corvin Jótékonyági Bált, amelynek teljes bevételével a 130 éves Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Tagozatát támogatta.

 

Összhangban az EU által meghirdetett Önkéntesség Évével, a 2010/'11-es tanév a társadalmi felelősségvállalás jegyében telik az MCC-ben is. Lehetne-e egy, immár hagyományos jelleggel szerveződő, jótékonysági bálnál jobb alkalom a segítésre egy collegium részéről az önkéntesség évében?!

A bál előkészületeiben tevékenyen közreműködő diákok természetesen szép számmal képviseltették magukat a jeles éjszakán a Collegium öregdiákjaival egyetemben. A tavalyi bál a velencei karnevál hangulatát hozta el, az idei témája és aktuális stílusjegyeinek meghatározója pedig a nosztalgia volt. A Gellért-hegyen mindenkit hatalmába kerített a retro hangulat, s hogy mindez jótékony célokkal párosult, már csak hab a tortán.tancosok.jpg

parkett.jpgRáhangolódásképp nem maradhatott el az MCC diákjainak szívet és szemet gyönyörködtető keringője, majd Tombor András, a Tihanyi Alapítvány elnöke és párjának, nyitótánca emelte tovább az est fényét.

A IV. Corvin Bál nem jöhetett volna létre fő támogató nélkül. Ebben az évben többek között a Richter Gedeon Zrt-nek köszönhettük a szponzorációt. Fergeteges retro zenéjével a Cascade Music Jam zenekar, alapozta meg a jó hangulatot. A tömeg az egyik pillanatban még együtt kántálta a KFT Afrikájának szövegét, aztán pedig a DJ modernebb dallamain lazulhatott a vendégsereg. A szocialista időkből átmentett fotel köré kialakított retro sarokban készített fotók magukért beszélnek. Elvégre mi lehetne szebb emlék, mint amikor valaki teljes báli felszerelésben ünnepel hangulatos megvilágítás mellett egy pohár pezsgővel és legkedvesebb barátaival?

tombola.jpg

Az esemény programjából egyet még mindenképpen megemlíthetnénk, mi sem nyilvánvalóbb, az este fénypontja az éjszakai tombolahúzás volt. Rengeteg izgalmas, hasznos és értékes nyeremény talált gazdára.

A sikeres bál mindenkinek az érdeme és érdeke volt, egyben ismét egy olyan alkalom, amely collegiumi összefogás nélkül nem valósulhatott volna meg. Ami azonban a legfontosabb, hogy a jótékonysági bálnak csupán számunkra volt egy felejthetetlen este, de remélhetőleg a Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Tagozata, és támogatottjaik is bőven profitálnak belőle.

Gönczi Petra–Horváth Kinga




"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.