Bükkfejes András tartott workshopot a collegistáknak

 

A Közgáz szakirány szerda esti workshopján Bükkfejes András tartott egy bevezetőt a high-tech iparágak világába. Ugyan a program a szakirány egyik kurzusának is az első alkalmát képezte, az egész Coli számára nyilvános előadásként hirdettük meg.

 

Legnagyobb örömünkre az előadó sem érezte szükségesnek az órai keretek tartását, és egy rendkívül laza és kötetlen kérdezz-felelek részesei lehettünk. Pedig nem volt feltétlenül egyszerű egy mérnök szemével megmutatni, hogy mi lehet izgalmas ezen a területen a természettudományokkal távolságtartóbb viszonyt folytatók számára. András tömör, egyórás prezentációja azonban érthetően adta át, hogy mi a jelentősége a technológia oldaláról való megközelítésnek az üzleti életben jártasak számára. Azt pedig, hogy erre vevő volt az eddig kicsit máshoz szokott közönség, mi sem mutatja jobban, hogy még egyszer ennyi ideig is eltartott a kérdéseink megválaszolása. András, aki sok más mellett a MaSat-1 (a magyar építésű műhold) fejlesztésének is oszlopos tagja volt, olyan témákkal kapcsolatban tudott első kézből való információkkal szolgálni, amikkel nem feltétlen találkozik minden nap az egyszeri egyetemi hallgató.  Így aztán a MaSat-projekt lebonyolításának részletekbe menő megtárgyalása után, olyan húsba vágó kérdésekre is sort kerítettünk, hogy vajon megfelelő anyagi háttér esetén akármit fellőhetünk-e az űrbe.

 

Ez az előadás egyszerre volt remek ráhangolódás a kurzusra, és azt hiszem jó reklámul szolgált a szakiránynak is. Szórakoztató formában, és nekünk, a high-tech-kel eddig csak az okostelefonunkon találkozóknak is megfoghatóan nyitott rá egy olyan területre, amiről már szinte közhelyes azt mondani, hogy ez a jövő.


Lelkes Péter

 

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.