2010-11-22

Idén a vezetőképező I. évfolyamának első előadását, Prof. Ceferí Soler tartotta, a barcelonai ESADE Business School oktatója.


A hétvégén a tanár úr a vállalatvezetés mikéntjébe vezetett be minket, a kérdés gyakorlati oldalára helyezve a hangsúlyt. Egy rövid pénteki elméleti bevezetőt követően a nap második felében, illetőleg a szombati napon két esettanulmányt oldottunk meg.

Az első esetben egy barcelonai kórház menedzsment-problémáját kellett feldolgoznunk, amely Soler professzor tényleges esete volt pár évvel ezelőtt. A katalán kórház 5 vezetőjét hallgatók alakították, míg az igazgatótanács elnöke a taár úr volt.

Közel 3 órán keresztül próbáltuk átlátni és megoldani a kórház működésében fellépő nehézségeket. Soler professzor szinte az utolsó pillanatban – egyetlen apró megjegyzésével – teljesen más megoldást vázolt fel nekünk, mint amire a csoport 5 tagja a több órás tárgyalással jutott. (E hirtelen fordulattal beszélgetési témát adva nekünk péntek éjszakára!)

A hétvége második napján, a kórház esetének befejezését követően, rátértünk a második esettanulmányra, amely Mark Hurd-ről, a HP-Compaq ígéretes tehetségű vezérigazgatójáról szólt. A cég igazgatótanácsának szerepébe helyezve magunkat kellett eldöntenünk, hogy a pár hónapja Hurddel szemben felmerülő – szexuális zaklatásra vonatkozó – vádakat miként ítéljük meg, és a döntésünk révén hogyan folytatódjon a fiatal, tehetséges, sikeres, azonban súlyos hibát elkövető vezető karrierje.

Első vezetőképzős hétvégémet roppant érdekesnek találtam, különösen azért, mert főként a vállalatvezetés és irányítás gyakorlati oldalával foglalkoztunk. Ilyen kérdésekkel joghallgatóként az egyetemen nem találkozhatok, ugyanakkor a jogász szakma számos területén is alkalmazható ismereteket adnak. Mindezek alapján úgy gondolom, hogy egyetemi szakoktól függetlenül mindannyiunk számára rendkívül hasznos és egyben szórakoztató hétvégét tölthettünk együtt Ceferí Solerrel.

Szűcs Ádám Imre

?"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.