Hatan nyertek felvételt a programba

 

Bosits Etele Stockholmban, Hajnal Balázs St. Gallenben, Huszár Gergely Londonban, Kassay-Farkas Réka Barcelonában, Nagy Tamás Dublinban, Szilágyi Tamás pedig Prágában vesz részt a Financial Times által Európa második legjobb diplomaprogramjaként elismert CEMS Masters’ in International Management képzésen.

 

Úgy gondolom, hogy a London School of Economics diákjaként számos új lehetőség nyílik meg előttem” – mondta Gergely, aki szerint egyedülálló lehetőség a programban való részvétel. „Az előnyök ismertetése helyett elegendő annyit mondani: St. Gallen, Svájc” – utalt Balázs a program elismertségére mind hallgatói, mind pedig vállalati körben. Etelét különösképpen motiválja, hogy „Svédországban, svéd környezetben, de nemzetközi csapat tagjaként egy valós business projekten” dolgozhat, amit Szilágyi Tamás helyezett hosszú távú kontextusba: „a nemzetköziség a kulcsszó: a későbbiekben regionális vezetőként tudom elképzelni magam egy multinacionális vállalatnál”. A szakmai szempontok mellett természetesen a személyes élmények sem kerülnek háttérbe: Réka számára „a külföldi félév az ESADE mellett a spanyol tengerpart, kultúra és művészet jegyében fog telni”, Nagy Tamást pedig a CEMS téli tábor erősítette meg: „nagyszerű, hasonló érdeklődésű emberekkel találkoztam, akikkel remekül fogunk szórakozni és tanulni a következő évben.”

 

 

A CEMS programról

A CEMS MIM Európa legjobb egyetemei által szervezett és meghatározó vállalatai által támogatott egyéves üzleti mesterképzési program. A hallgatók két félévnek megfelelő 60 kreditet kötelesek teljesíteni a hazai (Budapesti Corvinus Egyetem) és egy külföldi intézményben. A kurzusokat közel egyenlő arányban alkotják hagyományos egyetemi előadások, gyakorlati szemináriumok és egy valós üzleti projektfeladat. A diploma megszerzéséhez a hallgatóknak legalább két európai nyelven felsőfokú, tárgyalóképes tudással kell rendelkezniük, valamint 10 hetes külföldi szakmai gyakorlatot kell teljesíteniük.

A felvételi folyamat során figyelembe veszik a korábbi akadémiai, szakmai és diákszervezeti teljesítményt, amit hasonló súllyal személyes és szakmai motivációs beszélgetés egészít ki. Az idei évben különösen jól teljesítettek a Collegium hallgatói: a hat legmagasabb pontszámból öt hozzájuk köthető – ennek köszönhetően pedig személyes és szakmai preferenciáik alapján az elsőként megjelölt külföldi egyetemeken folytathatják tanulmányaikat.

A CEMS programban az elmúlt években több collegista is részt vett: a 2013/2014-es évfolyam tagjaként Racskó Tamás Barcelonában, Sánta Eszter Hongkongban, Takács Veronika Koppenhágában, Végh Donát pedig Helsinkiben töltötte a külföldi félévét, és szereznek diplomát a következő hónapokban.

 

Gratulálunk hallgatóinknak, Hajnal Balázsnak, Bosits Etelének, Szilágyi Tamásnak, Kassay-Farkas Rékának, Huszár Gergelynek, és Nagy Tamásnak. (A képen balról jobbra)

 

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.