A kolozsvári MCC workshop után Budapesten tartott órát a Cass Business School professzora

 

'Leadership is imagining, willing and driving, and thereby making something happen which was not going to happen otherwise.'

 

Prof. Dr. David Sims a Cass Business School (City University London) Faculty of Management tanszékvezető professzora. A másfélnapos kurzuson az általa is leginkább kedvelt és kutatott kérdésekre helyezte a hangsúlyt, mint a problem construction - reconstruction intézményi alkalmazásai, stratégiák újraütemezése, megújítása, cognitive mapping. Ezek mellett körbejártunk vezetéselméleti kérdéseket és saját ehhez kapcsolódó erősségeinket, nehézségeinket, melynek konklúziója gyanánt átmeneti tervet készítettünk személyes továbbfejlődésünk tárgyáról és mikéntjéről.

 

Mit tudok felmutatni, amiben erős vagyok és az átlagosnál jobb? Miben kell fejlődnöm és milyen képesség elsajátítását érzem reménytelennek? Miért fontos, hogy elvárjam és hozzászokjak a visszajelzésekhez? Mennyiben szabad követnünk a példaképeinket? Hogy maradjak autentikus és rakjam össze a saját vezetői eszközkészletemet? Mindig a vezetőnek kell legelöl haladnia?

 

Az angol humorral fűszerezett hétvége elméleti kérdései és gyakorlati feladatai hozzásegítettek ahhoz, hogy úgy álljunk a 'vezetés' tudományához, mint akik személyesen is érintettek és projektjeinkben, csoportszervező tevékenységeinkben, egyéb szervező feladatainkban és a munkahelyeinken is hasznát tudjuk venni.

 

Kiss Anna Rita

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"