2012-01-02

A Vezetőképző őszi félévének utolsó előadója David Venter professzor úr, a Vlerick Management School előadója volt.

 

Kivételes életrajza miatt nagy várakozással voltunk az órái iránt, ugyanis a Collegium több illusztris vendéget hívott már meg, de Nelson Mandela tanácsadója, aki az apartheid demokratikus átalakulásának kulcsfigurája volt, ebben a mezőnyben is különleges szereplő.

A professzor magával ragadó személyes történeteket osztott meg velünk, amelyek az általa gyakorolt tárgyalástechnikai fogásoknak köszönhetően rendszeresen előre nem látott módon végződtek. Ezek a történetek nem csupán a politikai tanácsadói karrierjéről szóltak, hanem voltak egészen profán történetei is és mi megdöbbenéssel vegyes mosollyal hallgattuk, hogy miként volt képes arra, hogy szinte egyedüliként egy ismeretlen reptéren csak neki és a feleségének ,,intézték el” a járattörlések miatt a hazautazást Belgiumból Dél-Afrikába.

Tárgyalástechnikai módszereit esettanulmányokon keresztül is kipróbálhattuk. Jellemző volt a szituációs gyakorlat is, amely sokat segített módszereinek mélyebb megértésében. Az előadások legfontosabb tanulsága az volt, arra vezetett rá minket, hogy minden problémát, konfliktust alapos felkészülés után, holisztikus módon közelítsünk meg, és akkor átütő erejű sikerben lehet részünk. Tanításának hitelét az ő élettörténete adta, amely ezeknek a sikereknek a sorozata.


Az előadások után számomra a professzor szinte egy varázsló alakját öltötte fel, akinek a varázsigéi puszta szavak, mégis úgy mondja őket, hogy azzal szinte bármire rá tudja venni a tárgyalópartnerét úgy, hogy az még örül is annak, hogy segíthetett.

 


Az oktatót a tanulmányaim szempontjából mindenképpen az egyik, ha nem a legfontosabb előadójának ismertem meg.

Zádorfalvi-Gazdag Gyula

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.