Diáknapok Kolozsváron

 

Május 7 és 10. között került megrendezésre a KMDSZ Diáknapokon belül a Nemzetközi Diákolimpia Kolozsváron, melyen az MCC csapata is részt vett. Csütörtök délutáni megérkezésünk után először meglátogattuk az MCC kolozsvári irodáját, ahol megismerhettük az itt zajló képzést. Ezután a Diáknapok egyik versenyszámán, a női focin drukkoltunk, majd később felfedeztük a város éjszakai életét is.


Péntek reggel a megnyitóval kezdődött versengésünk, hiszen már a kreatív csapatbemutatkozásokat is pontozták. Ezután egy humoros hangulatú városnézésen vehettünk részt, és lehetőségünk volt fellépcsőzni a Szent Mihály templom tornyába is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a városra. Délután különféle helyi játékokkal ismertettek meg minket, majd este kilátogattunk Törökvágásba, ahol a Diáknapok esti rendezvényei zajlottak.


Szombaton következett a foci a Diákolimpián résztvevő csapatok számára, ahol az MCC második helyezést ért el. Délután a városban különféle vicces feladatokat oldottunk meg, pl. képet kellett készítenünk a Szabadság-szoborral vagy Mátyás királlyal. Ezek után különféle kártyajátékok következtek, a pókerasztalnál szintén remekelt csapatunk.


Vasárnap kipihenten ébredve felfedeztük a város eldugottabb részeit is, a házsongárdi temetőben sétálva több híres erdélyi, többek között Kós Károly sírját is megnéztük. Délután a Diáknapokon versenyző csapatok majálisán vettünk részt, ahol igazi versengés alakult ki, vajon ki készíti finomabban és tálalja szebben a csirkepaprikást. Este eredményhirdetéssel és egy óriási koncerttel zárult a Diákolimpia, s mi is együtt örültünk a több ezer versenyzővel.


Hétfő reggel indultunk haza, fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva. Részt vehettünk egy izgalmas versenyen, és megismertünk egy gyönyörű várost, Kolozsvárt, ahol rengeteg izgalmas dolgot fedezhet fel az ember, és ahova mindig megéri ellátogatni.

 

Pethő Rebeka, Juniorképzés

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.