Workshop a blog alapítóival

 

A Nemzetközi kapcsolatok szakirány idei workshop-ja a külpolitikai bloggerkedés volt. Ennek keretében a DiploMaci két alapítója, Mészáros Tamás és Németh Áron volt a vendégünk, akik külpolitikáról, bloggerkedésről, egy jó ötlet megvalósításáról beszéltek velünk. Hiszen a DiploMaci három és fél éve Áron ötlete alapján egy baráti társaság összefogásával született, melyből napjainkra egy, az Index által is gyakran címoldalon hozott, ezer fős olvasótábort maga mellett tudó, folyamatosan frissülő blog vált.

 

De mi kellett a sikerhez? Találni egy piaci rést. Érdekes és releváns témákat vizsgálni, melyek nemcsak a bloggerek, hanem az olvasók kíváncsiságát is kielégítik. És bátorság, hogy merjenek a fiatalok véleményt alkotni. Hiszen a mai felsőoktatásban csak meghallgatjuk az előadókat és hazamegyünk. A politikával kapcsolatban kinyilatkoztatunk, de nem hallgatunk meg egy esetleges ellenvéleményt. A DiploMaci pont az érvek ütköztetésére, a saját vélemények megformálására biztosít színteret a külpolitika területén.

 

Természetesen a fiúk előtt is volt nyugati minta, ami alapján elkezdték megálmodni, majd létrehozni saját online felületüket. És új ötletek nap mint nap születnek, legyen szó újabb rovatról vagy újabb pénzforrási lehetőségről. De a lendületes fejlődés mellett ott van a munka iránti alázat is, hiszen ahogy Tamás és Áron fogalmazott, nemcsak az újságíró tiszteli meg az interjúalanyt az idejével, hanem az interjúalany is megtiszteli őket a szaktudásával. Majd a beszélgetés végén elhangzik a pénz kérdése. Bár egyikük sem főállásban blogger/újságíró, nagyon szimpatikus volt az a hozzáállás, hogy a pénztelenségre nem a sopánkodás a megoldás, hanem a tervek, a lehetőségek megragadása és a jövőbe tekintés.

 

Végül a politikai csatározásoktól hangos mindennapjainkra egy jó tanács az előadóktól:

Ne legyünk elutasítóak!

 

Horváth Kinga

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"