Az IMD professzora másodjára volt nálunk

 

A tavaszi szemeszter második szemináriumán Collegiumunk végzős diákjai a világ egyik legrangosabb egyetemének, a lausanne-i IMD-nek (International Institute for Management Development) kiemelkedő személyiségétől tanulhattak.

 

Prof. Dr. Joseph J. DiStefano immáron második alkalommal látogatott Magyarországra azért, hogy a Mathias Corvinus Collegium vezetőképzős hallgatóinak előadást tartson. DiStefano professzor úr az IMD Organizational Behavior and International Business Intézetének tanára, aki a világ számos országában tevékenykedett már tanácsadóként és tartott előadásokat, többek között az OECD, a Világbank, több nemzeti kormány és multinacionális nagyvállalat felkérésének eleget téve.

 

Joe DiStefano egyik kutatási területe az interkulturális vezetés, a hétvégi kurzus központi témája ennek megfelelően a Leadership for High Performance in a Global World volt. DiStefano professzor úr abszolút felkészülten érkezett hozzánk, pontosan kigondolt programterve volt az egész hétvégére. Előadásának ismertetőjét is előre elküldte nekünk amellett, hogy a szemináriumra egy általunk korábban kitöltött kérdőív eredményeinek kiértékelését is elkészítette. Az eredmények értékelésével kapott egyéni profilokat megvitatttuk, mi több, megvizsgáltuk az egyes nemzetek eredményeit is, összehasonlítván a sajátunkkal.

 

Professzor úr előadását izgalmas játékokkal tette színesebbé, ami fokozta a hangulatot és az érdeklődést egyaránt. A lego és a kártya segítségével egyrészt tesztelhettük vezetői és csapatjátékosi képességeinket, másrészt pedig e játékok által érthettük meg professzor úr téziseit is, többek között egy multikulturális környezetben tevékenykedő csoport irányítója, illetve tagjaként való helytállásra vonatkozóan. A gyakorlatok által saját tapasztalataink révén ismerhettünk fel mélyebb összefüggéseket a vezetés területén.

 

A kétnapos tréning tanulsága az volt, hogy a hatékony csapatmunka a kiemelkedő egyéni teljesítményt is felülmúlhatja, minthogy a csapattagok megfelelő együttműködése az egyéni teljesítményeket jócskán meghaladó eredményt képes produkálni. Az eredményességhez tehát nem elég a tagok egyéni képességeinek kiválóságára hagyatkozni, hiszen egy nem megfelelő csapatmunka során értékes gondolatok veszhetnek el.

 

A szeminárium szakmailag építő volt, a kétnapos tréning jó hangulatban telt amellett, hogy egy nagy tapasztalattal rendelkező professzor tudását, nézeteit hozta közelebb az MCC hallgatóihoz.

 

Gönczy Angelika 

 


"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.