Az IMD professzora másodjára volt nálunk

 

A tavaszi szemeszter második szemináriumán Collegiumunk végzős diákjai a világ egyik legrangosabb egyetemének, a lausanne-i IMD-nek (International Institute for Management Development) kiemelkedő személyiségétől tanulhattak.

 

Prof. Dr. Joseph J. DiStefano immáron második alkalommal látogatott Magyarországra azért, hogy a Mathias Corvinus Collegium vezetőképzős hallgatóinak előadást tartson. DiStefano professzor úr az IMD Organizational Behavior and International Business Intézetének tanára, aki a világ számos országában tevékenykedett már tanácsadóként és tartott előadásokat, többek között az OECD, a Világbank, több nemzeti kormány és multinacionális nagyvállalat felkérésének eleget téve.

 

Joe DiStefano egyik kutatási területe az interkulturális vezetés, a hétvégi kurzus központi témája ennek megfelelően a Leadership for High Performance in a Global World volt. DiStefano professzor úr abszolút felkészülten érkezett hozzánk, pontosan kigondolt programterve volt az egész hétvégére. Előadásának ismertetőjét is előre elküldte nekünk amellett, hogy a szemináriumra egy általunk korábban kitöltött kérdőív eredményeinek kiértékelését is elkészítette. Az eredmények értékelésével kapott egyéni profilokat megvitatttuk, mi több, megvizsgáltuk az egyes nemzetek eredményeit is, összehasonlítván a sajátunkkal.

 

Professzor úr előadását izgalmas játékokkal tette színesebbé, ami fokozta a hangulatot és az érdeklődést egyaránt. A lego és a kártya segítségével egyrészt tesztelhettük vezetői és csapatjátékosi képességeinket, másrészt pedig e játékok által érthettük meg professzor úr téziseit is, többek között egy multikulturális környezetben tevékenykedő csoport irányítója, illetve tagjaként való helytállásra vonatkozóan. A gyakorlatok által saját tapasztalataink révén ismerhettünk fel mélyebb összefüggéseket a vezetés területén.

 

A kétnapos tréning tanulsága az volt, hogy a hatékony csapatmunka a kiemelkedő egyéni teljesítményt is felülmúlhatja, minthogy a csapattagok megfelelő együttműködése az egyéni teljesítményeket jócskán meghaladó eredményt képes produkálni. Az eredményességhez tehát nem elég a tagok egyéni képességeinek kiválóságára hagyatkozni, hiszen egy nem megfelelő csapatmunka során értékes gondolatok veszhetnek el.

 

A szeminárium szakmailag építő volt, a kétnapos tréning jó hangulatban telt amellett, hogy egy nagy tapasztalattal rendelkező professzor tudását, nézeteit hozta közelebb az MCC hallgatóihoz.

 

Gönczy Angelika 

 


Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"