Volt diákunkra emlékezünk

 

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Kálecz-Simon Orsolya, egykori diákunk, az ELTE Szláv és Balti Filológiai Intézet fiatal oktatója.  Dr. Kálecz-Simon Orsolya  egyetemi tanulmányait filozófia és horvát nyelv és irodalom szakon végezte az ELTE-n, a Mathias Corvinus Collegiumban a Média/Kommunikáció szakirány hallgatója volt.  2009 és 2012 között elvégezte az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskola Szláv irodalmak doktori  programját, 2014-ben sikerrel védte meg doktori értekezését.

 

Fiatal kutatóként mint tudományos segédmunkatárs vett részt Prof. Dr. Lukács István egyetemi tanárnak A magyar kapcsolatok és minták jelentősége a horvát illír mozgalomban című OTKA-projektjében. 2014 ősze óta tanársegédként kezdett el dolgozni az ELTE Szláv és Balti Filológiai Intézetében, ahol szerb és horvát irodalomtörténeti szemináriumokat vezetett. Az utóbbi években rendszeres szereplője volt hazai és nemzetközi konferenciáknak, tudományos közleményei főként Horvátországban, Szlovéniában és idehaza jelentek meg. Verseit és műfordításait rangos hazai irodalmi lapok is közölték.

 

2006/2007-es évkönyvünket nem csak illusztrációkkal, de bensőséges írásaival is színesítette.

 

Szeretteinek megvigasztalódást kívánunk!

 

Forrás: http://www.btk.elte.hu/hir?id=NW-2097

Mathias Corvinus Collegium Évkönyv 2006/2007

 

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"