Életének 87-ik évében elhunyt Lámfalussy Sándor

 

Lámfalussy Sándor, az „euró atyja”, az „euró bölcse” közgazdász, nemzetközi pénzügyi szakember, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja volt, korábban megkapta a Corvin-láncot és a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét a Csillaggal. Hazánk legnagyobb, külföldön élő, de Magyarországon kevéssé ismert közgazdászát 2013-ben Áder János köztársasági elnök Szent István-renddel tüntette ki. Ugyanebben az évben tiszteletére a  Magyar Nemzeti Bank megalapította a Lámfalussy-díjat, amit a magyar és nemzetközi monetáris politika, a közgazdaságtudomány és szakmai közösség fejlődésére hosszú távon hatással lévő közgazdasági szakembereknek ítélnek oda.


Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Lámfalussy Sándort védnökeink közt tudhattuk, együtt dolgozhattunk vele. Magyarországon 2008-ban megjelenő, „Pénzügyi válságok a fejlődő országokban” című kötetét egykori hallgatóink fordították le. Az azóta már az MCC-alumni közösséget gazdagító fiatal szakembereknek életre szóló élményt jelentett a közös munka, amely hemzsegett az új és szemléletformáló gondolatoktól. Lámfalussy Sándor a szakmai hitelesség mellett emberként is nagy hatást gyakorolt volt diákjainkra: a feléjük irányuló nyitottsága, más véleményével szembeni alázata mindenki számára példaként szolgálhat a sikeres élethez.


Családjának mielőbbi megvigasztalódást kívánunk.

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"