Beszámoló a Jog szakirány workshopjáról

 

2016. május 4-én a Mathias Corvinus Collegium Jog szakiránya szervezésében Dr. Filó Mihály Ph.D. (Budapest) LL.M. (Passau), az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának büntetőjogász adjunktusa, az eutanázia hazai jelentős szakértője az eutanázia és az életvégi döntések bioetikája témakörben tartotta meg a Collegium Jog szakirányának tavaszi félévi workshopját.


Már a téma kapcsán is a Collegium diákjai nagy várakozással tekintettek az előadás elé. Az adjunktus úr érdekfeszítő témafeldolgozása továbbgondolkodásra indította a workshop résztvevőit.

A többségében nem jogász hallgatóközönség az eutanázia erkölcsi hátterén túl az orvosi társadalmat érintő jogi következményekre volt kíváncsi. Különböző vélemények ütköztek, különböző szemléletek hangzottak el a téma kapcsán. Az adjunktus úr közérthetően, a jogi terminológiában járatlanok számára is élvezetesen adta elő meglátásait.

A több mint egy órán át tartó workshopon az is elhangzott, hogy Magyarországon az eutanázia egyelőre tabutéma, ritkán kerül megvitatásra, kibeszélésre ez az emberi méltóságot és önrendelkezést érintő kérdés.

 

Az előadást követően, amikor személyes észrevételekkel lehetett élni, szűnni nem akaró kérdésözön záporozott az adjunktus úr felé, aki kimondottan értékelte a diákság érdeklődését.

 

Molnár Csaba

Jog szakirány

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"