2011-12-01

2011. november 23-án a Bridge Wealth Management Zrt. befektetési igazgatója látogatott Collegiumunkba az MCC Partnership projekt első vendégeként.

 

Előadásában a hedge fund stratégiákról beszélt. Faluvégi Balázs tőzsdei berkekben nem véletlenül elismert szakember. Ő kezeli az Access-BWM Hedge Fund Követő Alapját. Előadásait hallhatta a közönség a Budapesti Értéktőzsdén, írásait gyakran lehet olvasni különböző gazdasági folyóiratokban. Balázs emellett a HedgeFund.hu szerkesztője, amely igen egyedi színfoltja az online médiapalettának.

 

A rendhagyó előadás 30-35 fős közönség előtt zajlott. Több hallgató érkezett más szakkollégiumokból, illetve a Budapesti Corvinus Egyetemről is. A program keretében szó volt az alapvető eszközökről és különböző előnyt biztosító tényezőkről, amelyeket egy hedge fund használ. Balázs ezenkívül nem kevés humorral ismertette a legsikeresebb hedge fund menedzserek stratégiáit. Szemléletes példákon keresztül mutatta be, hogy milyen elvek szerint kereskednek az olyan sztárbefektetők, mint például Soros György, Stanley Druckenmiller, Paul Tudor Jones vagy David Tepper, vagy éppen hogy hogyan vett rész fúziós arbitrázsban a Bridge Wealth Management.

 

A bő kétórás interaktív, közvetlen hangvételű prezentáció után Balázs minden felmerülő kér-désre válaszolt. Szerintem nem én voltam az egyetlen a hallgatóságban, aki nem vette észre, hogy már közel két és fél óra telt el a kezdés óta.

 

Huszár Gergely
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"