Nagy sikerrel zajlott az első FIT-pedagóguskonferencia

 

A Fiatal Tehetség Program rendhagyó kezdeményezéseként április 30-án az ország minden pontjáról érkező pedagógusok, pszichológusok, oktatáskutatók találkozhattak egymással egy nagyszabású konferencia keretében. A fórum lehetőséget kínált a módszertani tapasztalatcserére, illetve védnökeink, dr. Bagdy Emőke és dr. Kádár Annamária szemléletformáló előadását is nagy érdeklődés övezte.

 

110 pedagógus vett részt a FIT Program első pedagóguskonferenciáján, amelynek célja a képzés megismertetésén túl a szakmai-módszertani tapasztalatcsere volt. A délelőtt folyamán először Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója mutatta be intézményünket, küldetésünket, majd Constantinovits Milán számolt be a FIT Program tapasztalatairól és tehetségmodelljéről a nagyszámú érdeklődőnek.

 

Ezt követően a FIT Program védnökei, dr. Bagdy Emőke és dr. Kádár Annamária tartottak izgalmas és kifejezetten szemléletformáló hatású előadást a hazai tehetséggondozás, illetve a mesepszichológia témakörében. Bagdy Emőke a tehetséggondozás szülői-tanári hátterének kihívásaira fókuszált, míg Kádár Annamária a mesei fordulatok és a fejlődéslélektan állomásai között vont párhuzamot.

 

A délutáni blokkot dr. Szarka Emese nyitotta meg a videótréning módszerével, majd Joós Andrea tantermi gamifikációs jógyakorlatokat osztott meg. A program zárásaként Szabó Ildikó, az Élményműhely programcsoport alapítója ismertette a természettudományos oktatás lehetséges új útjait.

 

A visszajelzések alapján kifejezetten hasznosnak bizonyult az együtt töltő idő, így a jövőre újra megrendezzük konferenciánkat!

 

A konferencián készült fotók IDE kattintva elérhetőek.

 David Venter Magyarországon tart tárgyalástechnika tréninget

 

Közkedvelt oktatónk kurzusa most nem csak az MCC hallgatói számára elérhető

Újra esetversenyt rendez a Nemzetközi kapcsolatok szakirány

 

Jelentkezni április 26-ig lehet

BCG Strategy Cup – 10th Edition

 

Gratulálunk dobogós helyezett hallgatóinknak!