A 2013/2014-es tanév indulásával új projektportfoliót hoztunk létre, melynek elemei a következő ötletek voltak: Kollaction, Diák Tanácsadó Testület, Otthontalanokkal az otthontalanokért, Bonus intra történelemverseny, MCC Contact – Adatbázis, Corvin Bál, MCC Kondi, MCC Neighborhood Dialogues, Pénzügyi Alapok Mindenkinek, Startup Pirates @ Budapest, MCC REGY Partnership, MCC Summer Academy 2014.

 

A Kollaction projekt célja, hogy hosszú távon egy alulról szerveződő, szoros emberi kapcsolatokon alapuló közösséget hozzon létre, egy egységes fővárosi “elitképzésben” részt vevő réteget. Ebben a szervezetben pedig megvalósulhatnak a diákszervezeti hallgatók közösségépítésre, networkingre, tudományos tevékenységre vonatkozó elképzelései.

 

A Diák Tanácsadó Testület küldetése a diákság és a Collegiumot irányító Titkárság közötti hatékony kommunikáció elősegítése. A fő cél egy olyan platform, csatorna létrehozása, ami a Collegiumot alkotó két főelemet egyeztetések alkalmával egy szintre emeli, ezáltal gördülékenyebbé és átláthatóbbá teszi a közös munkát. Ötletek, észrevételek, kérések és kívánságok fogalmazódnak meg, és kerülnek prezentálásra, mellyel elősegítődik a jobb és hatékonyabb collegiumi élet vezetése.

 

Az MCC Contact célja egy olyan alumni adatbázis létrehozása, amelyben a Collegium titkársága könnyedén tudja követni a volt diákok útját és ezzel kapcsolatot tud teremteni a jelenlegi hallgatók és egy segítőkész alumnus ill. alumna között. A feladatok közé tartozik egy honlap struktúrájának részletes, specifikus, releváns, mérhető adatokkal feltöltött megvalósítható verziójának korlátos időn belüli megtervezése, ezen honlap lefejlesztése, feltöltése a Collegium szerverére február 21-ig, majd adatokkal való feltöltés, technikai tesztelés az elkészültekor.

 

Az MCC Neighborhood Dialogues projekt célja hosszú távon egy új hagyomány elindítása a Collegiumban, amely egy minden évben megrendezésre kerülő esemény lenne. Minden évben más szomszédos országgal rendeznénk meg a konferenciát, ami egy mindkét ország számára aktuális témát dolgozna fel. Így járulna hozzá az évszázados ellentétek leépítéséhez és a fiatal generációk körében egy együttműködésre kész attitűd kialakításához. A Collegium a projektből leginkább a szervezés közben kiépített kapcsolati tőke révén profitálna.

 

A Pénzügyi Alapok Mindenkinek projekt a magyar társadalom pénzügyi ismereteket érintő alulképzettségét kívánja orvosolni úgy, hogy olyan embereknek tanítana személyi pénzügyi és vállalkozási alapismereteket, akiknek ezt másképp nem lenne lehetőségük megkapni. Mindezt egy egész éves roadshow formájában, amely emelné a közösségi figyelmet ezzel a problémával kapcsolatban és növelné az MCC társadalmi ismertségét és elfogadottságát azok körében is, akik egyébként nem kerülnének kapcsolatba a Collegiummal.

 

Az MCC Startup Pirates projekt megvalósítása 3 fő célt szolgál: egyrészt növelni a vállalkozási készséget és vállalkozói tudatosságot a magyar fiatalok körében, másrészt lehetőséget biztosítani az MCC tagjai számára, hogy innovatív vállalkozások létrehozásában működjenek közre harmadrészt pedig elősegíteni a Startup Pirates brand elismertségének növekedését.

 

Az Mathias Corvinus Collegium Kondi Projekt célja az, hogy színvonalas alternatívát kínáljon a mozogni vágyó collegisták számára házon belül – legyen szó akár futásról, akár erősítésről – ezzel biztosítva egy egészségesebb, sportosabb collegiumi közösséget. A projekt célja egy olyan konditerem kialakítása és üzemeltetése, ahol mindenki kulturált környezetben, biztonságos és modern eszközök segítségével sportolhat, erősíthet.