MCC Gólyatábor 2014

 

Mióta megérkezett a felvételi értesítő, alig vártam, hogy végre beköltözhessek és megkezdhessem egyetemista, valamint kollégista éveimet. Ahogy közeledett a beköltözés napja, annál nagyobb érdeklődéssel és kíváncsisággal néztem az előttem álló új életre. Hiszen nevelőtanáraink gondosan adagolt információmorzsái azt ígérték, hogy már az első héten sem fogunk unatkozni. Mondanom sem kell, hogy nem csalódtunk.

 

Miután elfoglaltuk a szobáinkat, megismerkedtünk szobatársainkkal, sor került az első anonym juniorok csoporttalálkozójára, majd közös filmezésekkel és gulyásozással mélyítettük el az ismeretséget. De a hetet egyértelműen a gólyatábor koronázta meg, ami idén Balatonlellén került megrendezésre.


Már a vonaton megalapozták instruktoraink a hangulatot, kiderült, hogy egy bérgyilkos elengedhetetlen az új világban, hogy nem-nem-igen válaszokból igazán érdekes történetek születnek, hogy Budapesttől Siófokig csakúgy repül a vonatút, ha azt az ember jó társaságban tölti el. Jókedvűnknek a szeszélyes időjárás sem szegte kedvét, sőt új élménnyel is gazdagodtunk. Higgyék, el nekem gyönyörű mikor a Balatonon egyszerre süt hétágra a nap és zuhog az eső, miközben az MCC-s fiúk hősiesen gázolnak bele a hűvös vízbe.


Az ismerkedős esten még inkább összekovácsolódott a csapat, gólyatáncunk segítségével megtanultuk az élet legnagyobb igazságát, hogy a csokinál jobb dolog nem létezik ezen a világon, éjszaka pedig mindenki megtalálta a boogiet a lábában.


Ugye nem kell megemlítenem, hogy másnap mindenki frissen és üdén érkezett a reggeli tornára?

A „hajnali” testmozgás és az isteni reggeli után instruktoraink segítségével visszautaztunk az ókori Rómába, elfoglaltuk állásainkat légióinkban, majd felvettük a harcot, hogy tiszteletbeli MCC-s polgárokká válhassunk. Kiképzésünk során új tanulságokkal ruháztuk fel a népmeséket, majd különböző állomásokon csapataink összemérhették tudásukat a sportban is.


Megpróbáltatásaink egy éjszakai túrával egybekötött beavatási szertartással értek véget. Pár percre Romulus-szá és Remus-szá válhattunk, megízlelhettük egy ókori római recept alapján kevert koktélt, kiszabadítottuk rabságba esett társainkat, csapatindulóinkkal pedig bebizonyítottuk, hogy van itt még haza ahol értik a hexametert is. Sztárvendégünk nem volt más, mint a nagytiszteletű Caesar, akinek nem győztünk eléggé a kedvébe járni, pluszpontokért cserébe.

 

Egy szó, mint száz felejthetetlen élményben volt részünk, összerázódott a csapat, megkezdtük a beilleszkedést a felsőbb évesek közé, megismerkedtünk vezetőség és a titkárság tagjaival, istenieket ettünk, ittunk, nevettünk, csapatot építettünk, esküt tettünk, és mind ez még csak a kezdet volt…

 

Bonus Intra, melior exi!

 

Molnár Nóra

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.