2011-04-06

A szakirány mindig igyekszik szakmai programokat szervezni a collegiumi órák kiegészítéseképp.

 

A Hartmann Csaba, harmadéves közgáz szakirányos collegista által szervezett gyárlátogatásra április 1-jén került sor. A szakirány mindig igyekszik szakmai programokat szervezni a collegiumi órák kiegészítéseképp, hogy ezekkel is bővítse a diákok érdeklődési körét. A Flextronics a világ egyik legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, a budapesti üzemében – ahol látogatást tettünk – logisztikai feladatokat és szerviz-szolgáltatásokat végeznek.

Megérkezésünket követően rögvest üdvözölt Szépkúti László a gyár HR igazgatója, aki bekísért minket az épületbe, azon belül is a tárgyalóterembe. Itt egy rövid tájékoztatót tartottak nekünk a cég történetéről és működéséről: mivel foglalkoznak, kik a megrendelőik, hány főt foglalkoztatnak stb. Ezután átadta a szót az egyik kollégájának, aki egy angol nyelvű prezentációval készült számunkra. Az előadáson részletesen megismerhettük a vállalat működését, piaci helyzetét és versenytársait, terjeszkedési politikáját. Többek között azt is megtudhattuk, hogy a budapesti üzem legnagyobb előnye a repülőtér közelsége: a szállítási idő jelentős csökkenése előnyt jelent számukra a versenytársakkal szemben. A prezentáció színes és érdekes volt, természetesen kérdezhettünk is közben, ami interaktívvá tette a bemutatót. Nagyon élveztem, hogy bepillantást nyerhettünk a vállalat stratégiai gondolkodásába, amiből sokat profitálhatok majd az egyetemi esettanulmányok megoldásánál.

A program második fele egy közvetlen látogatást jelentett a szervizüzemben. Mielőtt azonban megkezdtük volna sétánkat, mindegyikünk kapott egy fehér és egy szigetelőcsíkot a cipő talpára, hogy elkerüljük az elektromos feltöltődést. A körbevezetés során megfigyelhettük a gyár működését, a szervizelési és a logisztikai folyamatokat. Számomra rendkívül érdekes volt az, hogy amit eddig a tankönyvekből a logisztikáról tanultam, azt itt most működés közben saját szememmel láthattam. A szerviz egész területén mindennek megvolt a pontos helye, minden könnyen mozdítható volt, a folyamatok optimalizálva voltak, hogy a vevői értékteremtés a lehető legnagyobb színvonalú legyen.

A látogatás végén Szépkúti László meglepett minket a vállalat logójával ellátott sapkákkal, tollakkal és kulcstartókkal, valamint indulás előtt sor került még néhány fénykép készítésére is. Összességében rendkívül érdekesnek és hasznosnak találtam a látogatást, reméljük, a jövőben is adódnak hasonló lehetőségek az MCC diákjai előtt!

Ritók Lajos





"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.