2011-04-06

A szakirány mindig igyekszik szakmai programokat szervezni a collegiumi órák kiegészítéseképp.

 

A Hartmann Csaba, harmadéves közgáz szakirányos collegista által szervezett gyárlátogatásra április 1-jén került sor. A szakirány mindig igyekszik szakmai programokat szervezni a collegiumi órák kiegészítéseképp, hogy ezekkel is bővítse a diákok érdeklődési körét. A Flextronics a világ egyik legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, a budapesti üzemében – ahol látogatást tettünk – logisztikai feladatokat és szerviz-szolgáltatásokat végeznek.

Megérkezésünket követően rögvest üdvözölt Szépkúti László a gyár HR igazgatója, aki bekísért minket az épületbe, azon belül is a tárgyalóterembe. Itt egy rövid tájékoztatót tartottak nekünk a cég történetéről és működéséről: mivel foglalkoznak, kik a megrendelőik, hány főt foglalkoztatnak stb. Ezután átadta a szót az egyik kollégájának, aki egy angol nyelvű prezentációval készült számunkra. Az előadáson részletesen megismerhettük a vállalat működését, piaci helyzetét és versenytársait, terjeszkedési politikáját. Többek között azt is megtudhattuk, hogy a budapesti üzem legnagyobb előnye a repülőtér közelsége: a szállítási idő jelentős csökkenése előnyt jelent számukra a versenytársakkal szemben. A prezentáció színes és érdekes volt, természetesen kérdezhettünk is közben, ami interaktívvá tette a bemutatót. Nagyon élveztem, hogy bepillantást nyerhettünk a vállalat stratégiai gondolkodásába, amiből sokat profitálhatok majd az egyetemi esettanulmányok megoldásánál.

A program második fele egy közvetlen látogatást jelentett a szervizüzemben. Mielőtt azonban megkezdtük volna sétánkat, mindegyikünk kapott egy fehér és egy szigetelőcsíkot a cipő talpára, hogy elkerüljük az elektromos feltöltődést. A körbevezetés során megfigyelhettük a gyár működését, a szervizelési és a logisztikai folyamatokat. Számomra rendkívül érdekes volt az, hogy amit eddig a tankönyvekből a logisztikáról tanultam, azt itt most működés közben saját szememmel láthattam. A szerviz egész területén mindennek megvolt a pontos helye, minden könnyen mozdítható volt, a folyamatok optimalizálva voltak, hogy a vevői értékteremtés a lehető legnagyobb színvonalú legyen.

A látogatás végén Szépkúti László meglepett minket a vállalat logójával ellátott sapkákkal, tollakkal és kulcstartókkal, valamint indulás előtt sor került még néhány fénykép készítésére is. Összességében rendkívül érdekesnek és hasznosnak találtam a látogatást, reméljük, a jövőben is adódnak hasonló lehetőségek az MCC diákjai előtt!

Ritók Lajos

David Venter Magyarországon tart tárgyalástechnika tréninget

 

Közkedvelt oktatónk kurzusa most nem csak az MCC hallgatói számára elérhető

Újra esetversenyt rendez a Nemzetközi kapcsolatok szakirány

 

Jelentkezni május 5-ig lehet

BCG Strategy Cup – 10th Edition

 

Gratulálunk dobogós helyezett hallgatóinknak!