2012-03-28

 

A projekttagok egy kávé mellett beszélgettek Erőss Zsolttal a motivációról, újrakezdésről.

 

Egyetemistákként a collegiumban töltött közös esti beszélgetések során sok szó esett a társadalmi felelősségvállalásról. Nem tudtunk napirendre térni a felett, hogy vannak emberek, akik estéiket nem tölthetik saját otthonukban és az életben maradásért küzdenek. Miért jutott nekik ez, és egyáltalán, hogyan jutottak el idáig? Alaposan utánajártunk a problémának” – mesélt a kezdetekről Horváth Kinga, a Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért program egyik megálmodója.

Ezekkel a gondolatokkal indították el a Mathias Corvinus Collegium diákjai mentorprogramjuk szervezését, amely a NESCAFÉ 3in1-Effekt kampány révén kapott 1 millió Forintnak köszönhetően ma már nemcsak álom, hanem egy valódi lehetőség a programban részt vevő hajléktalanok számára. A tavalyi évben már rendezett az egyetemista csapat tehetségkutatót a fedél nélküliek számára, amely során kiderült mennyi tehetséges, sokszor művészi pályáról kisodródott ember akar bizonyítani, ha lehetőséget adnak rá.

Most más eszközökkel szeretnének segíteni:

a karriermenedzsmentet, kommunikációs és informatikai tréninget tartalmazó képzéssorozat olyan hasznos tanácsokkal látja el a szerencsés kiválasztottakat, mint az önéletrajzírás mikéntjei vagy az alapvető számítógépes ismeretek. A Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért projektben arra is hangsúlyt fektetnek a szervezők, hogy a megszerzett tapasztalatokat, tudást a résztvevők továbbadhassák – ezzel másoknak is új esélyt adva az életben, hiszen a mentorprogram keretében a hajléktalanok más hajléktalanoknak is segítenek majd a jövőben. A szervezők célja, hogy a kifejlesztett készségekkel elősegítsék a sikeres szociális boldogulást. A program sikerességét pedig már most is bizonyítja, hogy a márciusban befejezett tréningek eredményeképp a résztvevők közül van, akinek sikerült részmunkaidős állást találnia.

 

Erőss Zsolt hegymászó nemrég tanácsaival segítette a fiatalokat. Kávézás közben beszélgettek az életcél fontosságáról, a példaképek szerepéről illetve a kudarcok és hibák feldolgozásáról. A hegymászó kiemelkedő sikerei után, két éve amputálásra került jobb lába, amely óriási törést jelentett karrierjében, de mint mondta:

 

a kudarcokból tovább kell tudni lépni, és új célokat meghatározni. A hibákból tanulni kell, hiszen az élet megy tovább.

 

A videóért katt IDE!

 

A Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért projektről további információkat találnak:


http://hajlektalanokert.blog.hu/

 

http://www.facebook.com/Hajlektalanokkal

 

 

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.