Az LSE professzora tartotta a félév utolsó kurzusát.

 

A tavaszi félév utolsó szemináriumát, május 31-én és június 1-én Prof. Dr. Gwyn Bevan tartotta a Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző programjában. Prof. Dr. Gwyn Bevan a világ vezető társadalomtudományi oktatási és kutatási intézetének, a London School of Economics and Political Science menedzsmentintézetének igazgatója.


A Professzor Úr abszolút felkészült volt, előadásának ismertetőjét is előre elküldte nekünk, mely egyrészt felkeltette érdeklődésemet a témát illetően, másrészt nagyban megkönnyítette az előadás követhetőségét. Prof. Bevan érdekfeszítő és nem mellesleg jó hangulatú előadásának köszönhetően bepillantást nyertünk az egészégpolitika, az egészségügyi ellátás-menedzsment, az egészségügy finanszírozásának és működtetésének gazdasági, valamint társadalompolitikai hátterébe, megismerkedtünk az egészségbiztosítók és egészségügyi szolgáltatók rendszerével, valamint érintettük az állami szerepvállalás szükségességének kérdéskörét is. A szeminárium rendkívül interaktív volt, s minthogy a professzor úr kifejezetten érdeklődött a magyarországi egészségügyi rendszer, illetve annak finanszírozása iránt, több szempontból is elemeztük a magyar rendszert, összehasonlítván azt a tanár úr előadását képező egyesült államokbeli, kanadai, egyesült királysági és hollandiai megoldássokkal. Szó esett továbbá a magyar egészségügy előtt álló kihívásokról is, közösen kerestünk új perspektívákat és ötleteket a rendszer versenyképessé tételéhez.


A szeminárium szakmailag építő, és kifejezetten érdekes volt, amit a hallgatóságnak a professzor úrhoz intézett rengeteg kérdése is bizonyított.


Gönczy Angelika

 

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"