Az MCC a programsorozat magyarországi fő partnere

 

2015-ben Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa. A címet azok az európai városok nyerik el 2009 óta, amelyek kiemelten segítik a fiatalok aktív részvételét a kulturális, a tudományos és a politikai életben.

 

A Mathias Corvinus Collegium és az erdélyi partnerszervezetei által működtetett Kolozsvár Ifjúsági Főváros – Budapest Központ az Ifjúsági Főváros azon célkitűzéseit segíti elő, hogy Kolozsvár és a környező országok nagyvárosai közötti formális és informális kapcsolatok megerősödjenek.


E törekvés keretében az Ifjúsági Főváros kulturális és tudományos eseményei közül több tucatot a budapesti közönség számára is elérhetővé kívánunk tenni, elősegítve ezáltal Kolozsvár és Erdély modern, európai arcának megismerését, illetve a budapest–kolozsvári kapcsolatok ápolását.


A Kolozsvár Európai Ifjúsági Főváros 2015 és a Mathias Corvinus Collegium azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a program rendezvényei közül a legszínvonalasabbakat kiválogatva és támogatva az erdélyi kultúra bemutatásával, képzőművészeti kiállításokkal, koncertekkel, folyamatos műhelyekkel, találkozókkal, előadásokkal, konferenciákkal elősegítse a Budapest-Kolozsvár, illetve Magyarország-Erdély közötti kapcsolat elmélyülését.


A programsorozat és a Budapest Központ fővárosi nyitó rendezvényére 2015. február 19-én kerül sor a Mathias Corvinus Collegiumban, amelyre tisztelettel meghívjuk, egyben köszöntő beszéd tartására is kérjük! Az est folyamán rövid kerekasztal-beszélgetést is tartunk, amelynek témája Erdély szerepe a magyar közgondolkodásban.

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"