Az MCC a programsorozat magyarországi fő partnere

 

2015-ben Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa. A címet azok az európai városok nyerik el 2009 óta, amelyek kiemelten segítik a fiatalok aktív részvételét a kulturális, a tudományos és a politikai életben.

 

A Mathias Corvinus Collegium és az erdélyi partnerszervezetei által működtetett Kolozsvár Ifjúsági Főváros – Budapest Központ az Ifjúsági Főváros azon célkitűzéseit segíti elő, hogy Kolozsvár és a környező országok nagyvárosai közötti formális és informális kapcsolatok megerősödjenek.


E törekvés keretében az Ifjúsági Főváros kulturális és tudományos eseményei közül több tucatot a budapesti közönség számára is elérhetővé kívánunk tenni, elősegítve ezáltal Kolozsvár és Erdély modern, európai arcának megismerését, illetve a budapest–kolozsvári kapcsolatok ápolását.


A Kolozsvár Európai Ifjúsági Főváros 2015 és a Mathias Corvinus Collegium azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a program rendezvényei közül a legszínvonalasabbakat kiválogatva és támogatva az erdélyi kultúra bemutatásával, képzőművészeti kiállításokkal, koncertekkel, folyamatos műhelyekkel, találkozókkal, előadásokkal, konferenciákkal elősegítse a Budapest-Kolozsvár, illetve Magyarország-Erdély közötti kapcsolat elmélyülését.


A programsorozat és a Budapest Központ fővárosi nyitó rendezvényére 2015. február 19-én kerül sor a Mathias Corvinus Collegiumban, amelyre tisztelettel meghívjuk, egyben köszöntő beszéd tartására is kérjük! Az est folyamán rövid kerekasztal-beszélgetést is tartunk, amelynek témája Erdély szerepe a magyar közgondolkodásban.

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.