Az MCC a programsorozat magyarországi fő partnere

 

2015-ben Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa. A címet azok az európai városok nyerik el 2009 óta, amelyek kiemelten segítik a fiatalok aktív részvételét a kulturális, a tudományos és a politikai életben.

 

A Mathias Corvinus Collegium és az erdélyi partnerszervezetei által működtetett Kolozsvár Ifjúsági Főváros – Budapest Központ az Ifjúsági Főváros azon célkitűzéseit segíti elő, hogy Kolozsvár és a környező országok nagyvárosai közötti formális és informális kapcsolatok megerősödjenek.


E törekvés keretében az Ifjúsági Főváros kulturális és tudományos eseményei közül több tucatot a budapesti közönség számára is elérhetővé kívánunk tenni, elősegítve ezáltal Kolozsvár és Erdély modern, európai arcának megismerését, illetve a budapest–kolozsvári kapcsolatok ápolását.


A Kolozsvár Európai Ifjúsági Főváros 2015 és a Mathias Corvinus Collegium azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a program rendezvényei közül a legszínvonalasabbakat kiválogatva és támogatva az erdélyi kultúra bemutatásával, képzőművészeti kiállításokkal, koncertekkel, folyamatos műhelyekkel, találkozókkal, előadásokkal, konferenciákkal elősegítse a Budapest-Kolozsvár, illetve Magyarország-Erdély közötti kapcsolat elmélyülését.


A programsorozat és a Budapest Központ fővárosi nyitó rendezvényére 2015. február 19-én kerül sor a Mathias Corvinus Collegiumban, amelyre tisztelettel meghívjuk, egyben köszöntő beszéd tartására is kérjük! Az est folyamán rövid kerekasztal-beszélgetést is tartunk, amelynek témája Erdély szerepe a magyar közgondolkodásban.

 
David Venter Magyarországon tart tárgyalástechnika tréninget

 

Közkedvelt oktatónk kurzusa most nem csak az MCC hallgatói számára elérhető

Újra esetversenyt rendez a Nemzetközi kapcsolatok szakirány

 

Jelentkezni május 5-ig lehet

BCG Strategy Cup – 10th Edition

 

Gratulálunk dobogós helyezett hallgatóinknak!