Megnyitó

 

2015. február 19-én nyitották meg az Európa Ifjúsági Fővárosa esemény budapesti központját a Mathias Corvinus Collegiumban.


Kolozsvár nyerte el 2015-ben az Európa Ifjúsági Fővárosa címet. Nagy örömünkre szolgál, hogy a magyar fővárosban a Mathias Corvinus Collegium ad otthont az ezen esemény keretein belül megrendezendő programoknak. Ez azt jelenti, hogy közel félszáz kurzus, konferencia és kiállítás színesíti majd meg a budapesti mindennapokat.


A megnyitón rövid, 5 másodperces videókból összeállított felvételsorozat fogadta a vendégeket, melyek a kolozsvári mindennapokból adtak ízelítőt. Ezekből láthattuk, hogy a városban virágzik a kulturális és a szellemi élet, és ezt az este folyamán Martonyi János volt külügyminiszter és Horváth Anna kolozsvári alpolgármester bővebben is kifejtették.


Emellett, az este folyamán bemutatásra került a "Bánffy Miklós művészi pályaképe" című, román és magyar szerzők által magyarul és románul írt kötet. Ebben az egykori külügyminiszter, Bánffy Miklós életébe nyerhetünk betekintést, aki a térségbeli nemzetek együttműködésének megteremtését tűzte ki célul.


Az estét egy kerekasztal-beszélgetés zárta Prőhle Gergely moderálásával, melynek témája Kolozsvár és Erdély szerepe volt a magyar gondolkodásban. Többek között arról is szó esett, hogy Kolozsvár megteremtheti az egységes közép-európai gondolkodás alapjait.

Érdeklődve várjuk a jövőben megrendezendő programokat, és reméljük, hogy minél több alkalmunk nyílik a közös projektek megvalósítására.

 

Bogdán Viktória

MCC Juniorképzés

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.