MCC Kolozsvári Program/MCC-GTK együttműködés

 

Ahhoz, hogy Magyarországon, illetve a világban a jelenlegi gazdasági válság leküzdhető legyen,  elengedhetetlen a globális gondolkodás és a lokális cselekvés együttes megléte. Ennek megfelelően olyan kezdeményezésekre van szükség, amelyek felelősségteljes, kiemelkedő nyitottságú és kulturális érzékenységű értelmiség képzését tekintik fő küldetésnek. Az MCC a kolozsvári Gazdasági Tanácsadó Klubbal (GTK) együtt szeretné elindítani a Kolozsvári Programot, amelynek fő törekvése önreflexióra képes, kiemelkedő tájékozottságú és egyedi világlátással rendelkező tehetségek képzése és támogatása.

 

CÉLOK


Az MCC célja társadalmi háttértől függetlenül hozzáférhetővé és elérhetővé tenni a tudást. Hiszünk abban, hogy a tudás a versenyképesség alapja. A Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) egy az MCC-éhez hasonló küldetéssel és szellemiséggel rendelkező magánkezdeményezés: kiemelkedően tehetséges fiatalok egyetemi oktatáson kívüli egyéni szakmai fejlődéshez kíván hozzájárulni. Ennek megfelelően a Kolozsvári Program elkötelezett a kiemelkedő tájékozottságú és képességű, interdiszciplináris szakemberek képzése iránt, akik megfelelnek a megváltozott gazdasági és munkaerő piaci elvárásoknak.

A cél, hogy a hallgatók olyan tudást szerezzenek, amelynek birtokában alkalmassá válnak a jövőbeni vezetői szerep betöltésére. Továbbá reméljük, hogy a Kolozsvári Programmal szakadékok áthidalását elősegítő interkulturális fórumot teremtünk, így a nemzeti értékek globális rendszerbe helyezésén keresztül, valamint a közös európai értékek hangsúlyozásával hozzájárulunk majd a Kárpát-medencei összefogáshoz.

 

MEGVALÓSÍTÁS


A két szervezet első lépésben az MCC Vezetőképző programját szeretné meghonosítani Erdélyben. A program keretein belül a világ kiváló egyetemeinek és üzleti iskoláinak professzorai mellett szakmájukban elismert, tapasztalt magyar szakemberek érkeznek Kolozsvárra kétnapos szemináriumok megtartására. Ezek mellett kerekasztal-beszélgetések és más találkozók, rendezvények nyújtanak fórumot eszmecserékre, amelyek első lépései lehetnek a pozitív változások felé.

 

A programban résztvevők számát 15-re (10 GTK-s és 5 román hallgató) becsüljük. A 2013-2014-es tanév őszi félévére összesen hat, egyenként kétnapos, 5x90 perces blokkból álló szemináriumot tervezünk. (90 perc előadás, 4x90 perc szemináriumi foglalkozás). A szemináriumok nyelve minden esetben angol.

 

 

A 2013-2014-es tanév őszi félévének tervezett programja:


az előadó neve

téma

időpont

Molnár, Bálint

Vállalati kommunikáció

 

12/13-15.

 

Venter, David

Üzleti/szervezeti kommunikáció

 

11/13-14.

 

Ding, Daniel

Interkulturális kommunikáció: Kelet vs Nyugat

10/18-20.

Takács, József

Menedzsment és stratégiai tanácsadás

 

 

 

11/22-24.

Viszkievicz, András

Kutatásmódszertan

 

Mach, Mercé

Szervezeti magatartás

 

12/9-11.