Az első alkalom az erdélyi városok brandépítéséről szólt

 

2015. április 21-én rendezte meg a Mathias Corvinus Collegium és a Kolozsvár 2015 Európai Ifjúsági Főváros az első KolozsvárKlub beszélgetést a Szatyor Bár és Galériában. A KolozsvárKlub rendezvénysorozat célja, hogy a beszélgetésekre meghívott előadók segítségével árnyalni tudjuk a hagyományos Erdély-képet a budapesti közönség fejében.


Első vendégünk Kádár Magor volt, a Mathias Corvinus Collegium kolozsvári tagozatának tudományos vezetője, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézetének oktatója, a kommunikációtudományok doktora, aki az erdélyi városok márkázásának koránt sem csak erdélyiek számára hasznos és érdekes világába vezette be a hallgatóságot.


A kommunikációs szakember előadásából kiderült, hogy az elmúlt tíz év nagy változást hozott az erdélyi települések életében is: a régebbi spontán kialakult arculathasználatot mára már felváltotta a tudatosan felvállalt értékek, az egységes kommunikáció, az élményekhez kötődő tartalom megjelenésének az igénye. A többiek közül kitűnni kívánó városok más-más pozíciót, értékeket vállalnak fel, némelyek szakértőkkel terveztetik a márkázásukat, némelyek maguk próbálják megoldani azt. A hallgatóság az előadó segítségével egy gyors virtuális utazáson vehetett részt, végighaladva Erdély néhány emblematikus városán, megismerve a hozzájuk kötődő legfontosabb gondolattársításokat, bemutatva az online kommunikáció sikerességét és felvillantva a potenciális lehetőségeket a fejlődésre.


Az előadás után, a helyszín lehetőségeit kihasználva, egy kötetlen beszélgetés bontakozott ki magyarországi illetve más erdélyi városok arculatáról, üzeneteiről, brandjeiről.

 

A következő klub eseményre májusban kerül sor, ahol a kolozsvári irodalmi életbe nyerhetünk betekintést Cserna-Szabó András vezetésével.

 

 
David Venter Magyarországon tart tárgyalástechnika tréninget

 

Közkedvelt oktatónk kurzusa most nem csak az MCC hallgatói számára elérhető

Újra esetversenyt rendez a Nemzetközi kapcsolatok szakirány

 

Jelentkezni május 5-ig lehet

BCG Strategy Cup – 10th Edition

 

Gratulálunk dobogós helyezett hallgatóinknak!