Sajtóközlemény

 

 

 

Komáromy Gábor-ösztöndíj 2017

 

Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

 

Budapest, 2017. február 14. – A kommunikációs szolgáltatásaival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban jelen lévő Cook Communications PR-ügynökség, valamint a budapesti Mathias Corvinus Collegium (MCC) örömmel ad tájékoztatást arról, hogy a bírálóbizottság Bekker Balázsnak, a Budapesti Corvinus Egyetem 20 éves szociológia szakos hallgatójának ítélte a 2017-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat.


Balázs nyertes pályamunkájában a hajléktalanok helyzetét bemutató cikksorozat tervét vázolta, külön hangsúlyt fektetve a hajléktalanokat kihasználó bűnözői csoportok tevékenységére. Balázs elkötelezett az újságírás iránt, cikkei eddig az egyetem Közgazdász című lapjában jelentek meg.


Balázs volt az egyike, annak az öt pályázónak, aki az idei évben a 17 jelentkező közül bejutott a Komáromy Gábor-ösztöndíj szóbeli fordulójába. A beérkezett pályamunkák alkotói többek között a kreativitást fejlesztő képzésekről, a menekültválságról, az olvasást népszerűsítő oktatási kezdeményezésekről, valamint a fiatalok politikai részvételét támogató uniós programokról szóló riportsorozatok tervével jelentkeztek.

 

A zsűri különdíjában és a mentori támogatás mellett projektje megvalósításának költségeihez Komáromy Gábor korábbi tanítványainak felajánlásából támogatásban részesült Rácz Viktória és Mikus Áron. Viktória – a Zsigmond Király Egyetem kommunikáció szakos hallgatója – az ún. „sugar-kapcsolat” jelenségről tervez cikksorozatot. Áron, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakos diákja az oktatáspolitika stratégiai irányait meghatározó hatáselemzéseket és döntéshozatali folyamatokat tervezi cikksorozatában vizsgálni.

 

További információk a Komáromy Gábor-ösztöndíjról:

 

A Cook Communications and Mathias Corvinus Collegium (MCC) által 2010-ben alapított Komáromy-ösztöndíj a társadalmi, közéleti témák kritikus megközelítését és a gyakorlatorientált újságíróképzést kívánja ösztönözni.

 

A pályázat, szakterülettől függetlenül, nyitott minden hazai, nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai képzésben résztvevő hallgató számára. A program finanszírozására a Cook Communications és a Mathias Corvinus Collegium összességében 1200 eurót biztosít, amelyből 300 eurót a Mathias Corvinus Collegium Komáromy Gábor-könyvtárának fejlesztésére szánnak, könyvek és folyóiratok beszerzésére. A nyertes pályázó a cikkek határidőre való elkészítése esetén 900 euró ösztöndíjban részesül, mentori segítséget kap munkájához tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságíróktól, valamint felvételt nyer az MCC Média/Kommunikáció szakirányára.

 

Az ösztöndíj névadója Komáromy Gábor, a Cook Communications magyarországi alapító partnere és az MCC média/kommunikáció szakirányának egykori szakirányvezetője. Gábor a sajtószabadság és az objektív, független újságírás rendíthetetlen híveként korán felismerte az internet világában rejlő lehetőségeket, a hazai online média egyik korai élharcosa volt. Az Egyesült Államokban szerzett riporteri és hírszerkesztői tapasztalataira támaszkodva ismertette meg diákjait az angol nyelvű újságírás gyakorlatával, és bátorította őket, hogy kritikusan közelítsenek a média, a közélet és a gazdaság kérdéseihez. Gábor 2010 elején hunyt el.

 

 

A Komáromy Gábor-ösztöndíj bírálóbizottságának tagjai:

 

Joe Cook: a Cook Communications alapítója

Révész Ágota: kutató, az MCC volt tanára

Adam LeBor: író, újságíró

Lambert Gábor: újságíró, az MCC tanára

Pethő András: a Direkt36 oknyomozó újságírói portál vezető szerkesztője és alapítója, az MCC tanára

Molnár Bálint: az MCC Média/Kommunikáció szakirány vezetője

Szalai Zoltán: az MCC ügyvezető igazgatója

 

 

További információért kérjük, jelentkezzen az alábbi elérhetőségeken:

 

Cook Communications

Viktoria Hamori

Email: viktoria.hamori@cook-comm.com

 

Mathias Corvinus Collegium

Gacsályi-Varga Éva

Email: egacsalyi@mcc.hu

 

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.