2011-10-04

A nyertes pályázó az ösztöndíj részeként mentori segítséget kap munkájához egy nemzetközi közegben jártas újságírótól.


A 2011. évi Komáromy Gábor Ösztöndíjra 13 projektterv érkezett, amelyek közül ötnek a szerzőjét hívták meg szóbeli meghallgatásra a bíráló bizottság tagjai. A projektjavaslatok számos témát érintettek, többek között a környezetvédelmet, a gasztronómiát, a bűnmegelőzést, az esztergomi politikai helyzetet és a sportvilágot is.

Dóra győztes pályamunkájában olyan cikksorozat tervét ismertette, amely a Magyarország leghátrányosabb térségeiben élő roma nők társadalmi helyzetét mutatja be, különös tekintettel az oktatás, a foglalkoztatás, az életszínvonal, az alultápláltság és a családon belüli erőszak közötti összefüggésre. Dóra pályázatában kiemelte: bár a hazai kisebbség- és oktatáspolitika hangsúlyt fektet a társadalmi kirekesztés elleni cselekvésre, a témát, a tényfeltáró magatartás helyett, mégis gyakran kíséri elhallgatás vagy bűnbakkeresés, társadalmi szinten és a médiában egyaránt.

„A bírálóbizottságot magával ragadta Dóra projektterve, újságírói megközelítésének természetessége és a társadalmi kirekesztéssel szemben végzett eddigi munkája. Úgy látjuk, kiváló újságíró válhat belőle” - mondta Adam LeBor, a The Times és a The Economist budapesti tudósítója, aki az ösztöndíj időtartama alatt, Dórát mentorként segíti. A nyertes ezen kívül szakmai gyakorlaton vehet részt az [origo] hírportálnál és felvételt nyer az MCC média szakirányára.

Dóra rendszeresen ír az Ötvenentúl.hu honlapon és társadalmi, vallási, politikai témájú cikkei jelentek meg a Hírszerző.hu portálon. BA diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem kommunikáció és médiatudományi szakán szerezte és teológiát tanult az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. Jelenleg az ELTE kommunikáció és médiatudomány mesterképzésének hallgatója. Dóra az Oltalom Szeretetszolgálat munkájában is részt vett, szülővárosában, Nyíregyházán.

Gratulálunk!
David Venter Magyarországon tart tárgyalástechnika tréninget

 

Közkedvelt oktatónk kurzusa most nem csak az MCC hallgatói számára elérhető

Újra esetversenyt rendez a Nemzetközi kapcsolatok szakirány

 

Jelentkezni április 26-ig lehet

BCG Strategy Cup – 10th Edition

 

Gratulálunk dobogós helyezett hallgatóinknak!