Könyvtár Projekt

Tagok: Bán Bence, Gönczi Petra, Mészár Anna, Molnár Benedek, Simó Enikő, Tóth Péter, Ván Bálint

A kollégium hét diákja ebben az évben arra vállalkozott, hogy a társadalmi felelősségvállalás olyan formáját valósítja meg, amely elsősorban szűkebb társadalmunk, a Collegium diákságának válik hasznára. Habár első pillantásra a könyvtár átalakítása nem tűnt túl nagy feladatnak, be kellett látnunk, hogy sok követ meg kell mozgatnunk – könyvek tömegéről nem is beszélve – míg elérjük a kitűzött célt.


A projekt októberben indult útjára, míg a könyvtár megnyitójának tervezett időpontja április 14., a könyvtárosok világnapja. Feladatunk sokrétű. Túlmutat a könyvek rendezésén, mivel a szobát a Collegium legkellemesebb helyiségévé szeretnénk tenni, ami kandalló hiányában nem tűnik könnyű feladatnak. Ennél is kreatívabbnak kell lennünk az új könyvek minél költséghatékonyabb beszerzésénél. A nagylelkű felajánlásokat tehát igen nagyra értékeljük.


Csapatunk kitűnő, öten a harmadik évfolyam tagjai vagyunk, míg egy tagunk még csak most ismerkedik az épülettel, így azon szerencsések közé tartozik, akik rögtön a collegiumi tanulmányaik elején megismerkedhettek a „könyvtár” és a „lőtér” misztikus tereivel.
A mentorkodást Dóra Szilvia vállalta a Collegium Titkárságáról.


A könyvtár áprilisi megnyitója nem jelenti majd a projekt befejeztét, hiszen ebben az évben mi leszünk felelősek a könyvtár működéséért. Projektünket is csak akkor tekinthetjük sikeresnek, ha a collegisták valóban szívesen és rendszeresen veszik majd igénybe a könyvtár kényelmi és praktikus szolgáltatásait.


Sok még a teendőnk, de a legfontosabb, hogy kedvünket leljük ebben a munkában.