Beszélgetés Molnár Zsolttal, a Nemzetbiztonsági bizottság elnökével

 

Március 10-én az MCC közéleti vitakörének vendége volt Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke. Mialatt szállingóztak az érdeklődő hallgatók, máris kötetlen beszélgetés alakult ki a képviselő úrral, a kezdődő zh-időszak kapcsán egyetemi emlékeibe nyerhettünk bepillantást.


A kialakult informális beszélgetés felől egy szakmaibb diskurzus felé az első lépés az volt, amikor feltevésre került a szokásos kérdés: „Hogyan lett Önből politikus?”. A válasz alapján kiderült, hogy ez nem egy tervezett, pontosabb nem így tervezett életpálya, Molnár Zsolt mindig is ügyvéd szeretett volna lenni, ám az élet végül úgy hozta, hogy a politikusi pályán nyílt előtte lehetőség.


A „bemelegítő körök” után következtek a komolyabb kérdések, főként az MSZP és a baloldal múltjával, jelenjével, jövőjével kapcsolatban. Molnár Zsolt meglátása szerint az MSZP egyik legnagyobb hibája az volt, hogy a többi kelet-európai ország baloldali pártjaival ellentétben, ők nem tudták hangsúlyozni nemzeti kötődésüket, amelyet a FIDESZ ügyesen kihasznált, és gyakorlatilag betöltötte azt a helyet, amely adott esetben az MSZP előtt kínálkozott volna.


A képviselő úr komoly előrelépéseket lát ezen a téren, persze nem cél felvenni a versenyt a FIDESZ és a Jobbik retorikájával – nem is lehet – ám egy nemzeti minimum megteremtése nem kérdés, hogy szükséges. Ezek után a következő lépés – egy választási győzelem felé – hogy megmutassák az embereknek kormányzóképességüket. Molnár úr elmondása szerint ezzel kapcsolatban már sok minden készen áll, most a megfelelő miniszterelnök-jelölt fellépésére várnak.


Lengyel Richárd, Juniorképzés

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.