2012-03-23

 

Információk digitális, élmények valós módban, KP-s módra

 

Nekem ez volt a legeslegelső KP péntek-szombatom. Nagyon izgatott voltam előtte, elvégre, senkit sem ismertem előzőleg. Kicsit ijesztő volt a gondolat, hogy már rögtön egy "ottalvós " hétvégével kezdünk, de aggodalmamnak nyoma sem maradt. Egyáltalán nem éreztem azt, hogy most járok itt életemben először, mindenki nagyon barátságos volt. Este fél 9 körül megérkezett egy nagyobb csapat Gödöllőről, és kezdetét vette a Tejbepapi-party. Nagyon jó érzés volt ennyi kíváncsi, érdeklődő, nyitott, barátságos, és nem utolsó sorban iszonyatosan jófej, emberrel megismerkedni. Este több bentlakó egyetemista csatlakozott a csapathoz. Ők is elég cukik voltak, rengeteg hasznos információt tudtam meg a különböző egyetemekről, szakokról illetve a Mathias Corvinus Collegiumról. Ez végzősként különösen érdekes volt számomra.

A tejbegríz, és egymás társaságában eltöltött órák, a hatalmas csocsópartyk sorozata is kellemes emlék.

 

Másnap egy finom reggeli után belevetettük magunkat a munkába. Reggel 10-től meghallgattunk egy előadást a digitális társadalomról, illetve a Facebook-mániáról. Rendkívül érdekesnek találtam, és nagyon tetszett, hogy szabadon kérdezhettünk. Az előadó hölgy, kiváló szakmai tudásán túl, kiváló rétori képességeivel végig fenn tudta tartani érdeklődésünket. A pizzaebédet követően délután hozzáláttunk a vitázáshoz. Minden 12-13 főből álló csoport kapott egy-egy MCC-s vezetőt. A miénk Széll Tomi volt, aki azon túl, hogy nagyon jól vezette a vitát, kedvességével és mosolygásával eloszlatta kezdeti félénkségünket.


A vita során rengeteg hasznos technikát tanultam, amit későbbi tanulmányaim során egész biztos, hogy hasznosítani fogok. A legfontosabb, hogy világossá vált számomra, hogy sok minden máshoz hasonlóan, a vitázás, a kiállás és a színvonalas érvelés technikája is elsajátítható.

 

Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó KáPés hétvégém. Alig várom, hogy újra lássam a most megismert embereket. Végzős gimnazista lévén az is egyértelművé vált számomra, hogy szeretnék én is collegista lenni, ebbe a fantasztikus közösségbe tartozni.

Erdei Flóra (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma)

 

 

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.