2012-03-23

 

Információk digitális, élmények valós módban, KP-s módra

 

Nekem ez volt a legeslegelső KP péntek-szombatom. Nagyon izgatott voltam előtte, elvégre, senkit sem ismertem előzőleg. Kicsit ijesztő volt a gondolat, hogy már rögtön egy "ottalvós " hétvégével kezdünk, de aggodalmamnak nyoma sem maradt. Egyáltalán nem éreztem azt, hogy most járok itt életemben először, mindenki nagyon barátságos volt. Este fél 9 körül megérkezett egy nagyobb csapat Gödöllőről, és kezdetét vette a Tejbepapi-party. Nagyon jó érzés volt ennyi kíváncsi, érdeklődő, nyitott, barátságos, és nem utolsó sorban iszonyatosan jófej, emberrel megismerkedni. Este több bentlakó egyetemista csatlakozott a csapathoz. Ők is elég cukik voltak, rengeteg hasznos információt tudtam meg a különböző egyetemekről, szakokról illetve a Mathias Corvinus Collegiumról. Ez végzősként különösen érdekes volt számomra.

A tejbegríz, és egymás társaságában eltöltött órák, a hatalmas csocsópartyk sorozata is kellemes emlék.

 

Másnap egy finom reggeli után belevetettük magunkat a munkába. Reggel 10-től meghallgattunk egy előadást a digitális társadalomról, illetve a Facebook-mániáról. Rendkívül érdekesnek találtam, és nagyon tetszett, hogy szabadon kérdezhettünk. Az előadó hölgy, kiváló szakmai tudásán túl, kiváló rétori képességeivel végig fenn tudta tartani érdeklődésünket. A pizzaebédet követően délután hozzáláttunk a vitázáshoz. Minden 12-13 főből álló csoport kapott egy-egy MCC-s vezetőt. A miénk Széll Tomi volt, aki azon túl, hogy nagyon jól vezette a vitát, kedvességével és mosolygásával eloszlatta kezdeti félénkségünket.


A vita során rengeteg hasznos technikát tanultam, amit későbbi tanulmányaim során egész biztos, hogy hasznosítani fogok. A legfontosabb, hogy világossá vált számomra, hogy sok minden máshoz hasonlóan, a vitázás, a kiállás és a színvonalas érvelés technikája is elsajátítható.

 

Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó KáPés hétvégém. Alig várom, hogy újra lássam a most megismert embereket. Végzős gimnazista lévén az is egyértelművé vált számomra, hogy szeretnék én is collegista lenni, ebbe a fantasztikus közösségbe tartozni.

Erdei Flóra (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma)

 

 

 
David Venter Magyarországon tart tárgyalástechnika tréninget

 

Közkedvelt oktatónk kurzusa most nem csak az MCC hallgatói számára elérhető

Újra esetversenyt rendez a Nemzetközi kapcsolatok szakirány

 

Jelentkezni április 26-ig lehet

BCG Strategy Cup – 10th Edition

 

Gratulálunk dobogós helyezett hallgatóinknak!