Márciusi KP-élmények

 

2015. március 20-21-én újabb remek KP-s hétvége következett, ami ezúttal is bővelkedett a jobbnál jobb programokban, előadásokban, és pizzákban. Ezt vázolnám fel nagyvonalakban, bár az élményt ezek a sorok sem tudják visszaadni teljes mértékben.


Egy kisebb, de annál jobb csapat már pénteken is összegyűlt, hogy részt vegyen egy fogyatékkal élő emberek hétköznapjaival foglalkozó, bevonó, ahogy mondani szokták „érzékenyítő” délutáni-esti programon. Először a Láthatatlan Kiállításra mentünk el, ahol egy látássérült ember helyzetéhez kerültünk közelebb, hogy ismerkedjünk, melyek azok a számunkra természetesnek tűnő dolgok, amelyben a vakok életvitele eltér, amiben az ő életük másképpen működik, mint a miénk. Este Popele Róbert, jelnyelvi előadó tartott bemutatót a hallássérült emberek által használt jelnyelvről. Rengeteg humorral fűszerezett, jó hangulatú előadás volt. Végül késő estig tartó beszélgetésekkel zártuk a napot rég nem látott barátokkal.


Szombaton már sokan összegyűltünk, s ez nem volt hiába, ugyanis ez alkalommal is jó programokkal vártak minket. Először egy honlap szerkesztői, munkatársai és kitalálója, Szlankó János érkeztek hozzánk, és tartottak előadást egy roppant hasznos, és érdekes weboldalról, amely fiatalokat szólít majd meg, és egészséges életmódról fog szólni, gyakorlati tanácsokkal szolgálva jövőbeli látogatóinak.


Az ebéd sztárja, minden KP-s kedvence, a jó öreg pizza, ami ezúttal is remek volt, köszönjük szépen! J Majd pedig csoportokra oszlottunk, és workshopokban vettünk részt délután. Jómagam a pszichológiára, valamint a self-management témájú műhelybeszélgetésekre ültem be. Mindkettőn értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk. Az elsőn Boros Ádám jelenlegi MCC-s hallgató tartotta az előadást, és igyekezett a pszichológia érdekesebb, és sokak által nem ismert területét bemutatni, valamint definiálni is azt. A másodikon pedig egy másik MCC-s hallgató, Forgács Ádám tartott előadást arról, hogy hogyan is érdemes egy állásinterjún viselkednünk, s hogyan csináljunk egy olyan „jó sztorit”, amellyel „eladhatjuk” magunkat, a tudásunkat. Ezen kívül társadalomtudományi témában, „kirekesztő beszédmódokról” az MCC Közép-Európa szakirány diákja, Bárdi Bálint értekezett a többiekkel, illetve Köpenczei Gergő vezetőképzős hallgató jóvoltából szó volt még számítógépes hackelésről, arról, hogy milyen veszélyek fenyeget(het)nek bennünket a digitális világban, illetve hogyan érdemes védekeznünk ellenük.


Bár általában 16.00-kor befejeződnek a szombati programok, ez alkalommal nem így történt. A leglelkesebb, s legráérősebb KP-sok maradhattak a Momentán Társulat által szervezett imprószínházon. Teljesen megérte, ugyanis a két zseniális színjátszó remek programokkal készült a szülőkkel, diákokkal és KP-s mentorainkkal közös játékra, ahol mindenki jól érezte magát, így nagyon gyorsan elrepült az erre szánt másfél óra. A résztvevők szívesen maradtak volna kétszer annyi ideig is!


Dióhéjban tehát így nézett ki a márciusunk, ami a KP hétvégét illeti, ismét megérte részt venni, rengeteget lehetett tanulni, fejlődni, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, a jókedv, a társaság, a pizza ismét adott volt.

 

Tóth Károly, Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium, Vác

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.