Új kötet jelent meg az MCC gondozásában

 

A Mathias Corvinus Collegium a NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM, A felsőoktatásban működő minősített szakkollégiumok támogatása (NTP-SZKOLL-13) pályázatnak köszönhetően megjelentette védnökének, Lámfalussy Sándornak az életútját feldolgozó interjúkötetet.

 

Fontosnak tartjuk, hogy hallgatóink ismerjék védnökeink munkásságát, szakmai életét, és hogy eredményeiket követendő példaként tudjuk állítani eléjük. Lámfalussy Sándor – akit az „euró atyjaként” is említenek – közgazdász, nemzetközi pénzügyi szakember, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, korábban megkapta a Corvin-láncot és a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét a Csillaggal. Hazánk legnagyobb, külföldön élő, de Magyarországon kevéssé ismert közgazdászát az elmúlt évben Áder János köztársasági elnök Szent István-renddel tüntette ki. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Lámfalussy Sándort védnökeink közt tudhatjuk, egyben szeretnénk, ha életműve nemcsak hallgatóink, de a közgazdaságtan iránt érdeklődő olvasóközönség előtt is ismert legyen. Ezért is volt fontos számunkra a vele készült – eddig már több nyelven megjelent – interjúkötet magyar nyelvű kiadását elkészíteni. Lámfalussy Sándorral már volt hasonló együttműködésünk; egy korábbi könyvét akkori diákjaink fordították le. Az azóta már az MCC-alumni közösséget gazdagító fiatal szakembereknek életre szóló élményt jelentett a közös munka, amely hemzsegett az új és szemléletformáló gondolatoktól. Lámfalussy Sándor a szakmai hitelesség mellett emberként is nagy hatást gyakorolt volt diákjainkra: a feléjük irányuló nyitottsága, más véleményével szembeni alázata mindenki számára példaként szolgálhat a sikeres élethez. A most megjelenő kiadvány nem egy hétköznapi interjúkötet; hárman beszélgettek Lámfalussy Sándorral, hogy három különböző nézőpontból – a történészéből, az újságíróéból és a szintén bankszakember-professzoréból – ismerhessük meg életét és munkásságát.

 

A kötetről különböző szakterületekről érkező hallgatóink készítettek recenziókat, amelyek az egyes nevekre kattintva érhetőek el.

 

Kozma Viktor

Lánczi Péter

Polonkai Éva

Szabó Bence

 

A kiadvány megjelenését támogatták:

 

 

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.