Újra nálunk járt a sikeres befektető

 

2012. október 15-én a Mathias Corvinus Collegiumba látogatott Lantos Csaba üzletember, aki tapasztalatairól, életéről és elsősorban jelenlegi tevékenységeiről tartott előadást a Vezetőképző első évfolyamának.

 

Még előadása elején megjegyezte, hogy, ha valaki jó gimnáziumban érettségizett, akkor az megalapozhatja az egész további pályáját, ebben nem lát különbséget a jelenlegi és korábbi generációk között. Érdekes, ironikus, néha paradox helyzeteket említett nekünk korai munkatapasztalatairól, a magyar gazdaság átalakulásáról, a Creditanstalt Értékpapír RT.-nél és az OTP Banknál eltöltött éveiről. Lantos Csaba különös részletességgel mesélt az egészségügyben folytatott beruházásairól. Magánklinikái elsősorban nyugati típusú, magasan képzett dolgozói gárdával működő, minőségi szolgáltatásokat nyújtó intézmények, melyek célközönsége főként a magyar középosztály. Ezek egyik legékesebb példája a nógrádgárdonyi kastélyszanatórium. A közgazdaságtan gyakorlati működését a KELER (Központi Értéktár és Elszámolóház) Zrt. működésén és felépítésén keresztül szemléltette, mely intézménynek ő maga az elnöke.

 

Lantos Csaba az üzleti világ mindennapjait kötetlen beszélgetés formájában igyekezett előadni, amely a közgazdaságtanban jártas és az iránt érdeklődő diákok számára igen hasznos volt.

 

Polgár Péter

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.