2011-05-06

A Flextronics után ezúttal Magyarország egyik legnagyobb cégét, a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.-t látogathattuk meg.

 

mol.jpgA látogatásra május 6-án, pénteken délután került sor, a cég székházában, ami az Október huszonharmadika utcában található.

Miután áthaladtunk a biztonsági kapun, Czafit Attila, befektetői kapcsolattartó üdvözölt minket, aki rögtön be is kísért az egyik tárgyalóterembe. Külön „befektetői” csoportunk számára szabott előadást hallhattunk, interaktív jelleggel.

Ezúttal elég problémás lett volna körbejárnunk a termelőüzemet (a MOL 11 országban van jelen), de az elhangzottak teljes körűen bemutatták a vállalatot, részletesen megismerhettük a cég stratégiáját, eredményeit és működési körét. Megtudtuk, hogy a vállalatnak két nagy funkcionális területe van: az egyik a kutatással és feldolgozással foglalkozó ún. upstream üzletág, a másik pedig a downstream, amely nemzetközi kőolajvezetékeken való szállítást és finomítói tevékenységet jelent. Különösen érdekesnek bizonyult számunkra a cég külföldön, sokszor igen egzotikus helyeken folytatott kutatásának a megismerése, mivel ebbe az egyedi iparági tevékenységbe nem láthatunk bele laikus szemmel. Hallhattunk az iparág aktuális kérdéseiről (fenntarthatóság, kockázatosabb kutatási területek stb.), valamint betekintést nyertünk a MOL befektetői kapcsolattartó osztályának működésébe.

A két órás látogatás során széles körű tájékoztatást kaptunk az iparágról, illetve kijelenthetjük, hogy ismét nagyon jól éreztük magunkat. Reméljük, az idén a gyárlátogatások hagyománnyá válnak szakirányunk számára és a következő években számos hasonló élményben lesz részünk!

Takács Veronika – Bognár Balázs
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.