2011-05-06

A Flextronics után ezúttal Magyarország egyik legnagyobb cégét, a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.-t látogathattuk meg.

 

mol.jpgA látogatásra május 6-án, pénteken délután került sor, a cég székházában, ami az Október huszonharmadika utcában található.

Miután áthaladtunk a biztonsági kapun, Czafit Attila, befektetői kapcsolattartó üdvözölt minket, aki rögtön be is kísért az egyik tárgyalóterembe. Külön „befektetői” csoportunk számára szabott előadást hallhattunk, interaktív jelleggel.

Ezúttal elég problémás lett volna körbejárnunk a termelőüzemet (a MOL 11 országban van jelen), de az elhangzottak teljes körűen bemutatták a vállalatot, részletesen megismerhettük a cég stratégiáját, eredményeit és működési körét. Megtudtuk, hogy a vállalatnak két nagy funkcionális területe van: az egyik a kutatással és feldolgozással foglalkozó ún. upstream üzletág, a másik pedig a downstream, amely nemzetközi kőolajvezetékeken való szállítást és finomítói tevékenységet jelent. Különösen érdekesnek bizonyult számunkra a cég külföldön, sokszor igen egzotikus helyeken folytatott kutatásának a megismerése, mivel ebbe az egyedi iparági tevékenységbe nem láthatunk bele laikus szemmel. Hallhattunk az iparág aktuális kérdéseiről (fenntarthatóság, kockázatosabb kutatási területek stb.), valamint betekintést nyertünk a MOL befektetői kapcsolattartó osztályának működésébe.

A két órás látogatás során széles körű tájékoztatást kaptunk az iparágról, illetve kijelenthetjük, hogy ismét nagyon jól éreztük magunkat. Reméljük, az idén a gyárlátogatások hagyománnyá válnak szakirányunk számára és a következő években számos hasonló élményben lesz részünk!

Takács Veronika – Bognár Balázs
David Venter Magyarországon tart tárgyalástechnika tréninget

 

Közkedvelt oktatónk kurzusa most nem csak az MCC hallgatói számára elérhető

Újra esetversenyt rendez a Nemzetközi kapcsolatok szakirány

 

Jelentkezni május 5-ig lehet

BCG Strategy Cup – 10th Edition

 

Gratulálunk dobogós helyezett hallgatóinknak!