Óriási szakmai és sajtóérdeklődés mellett zajlott le az MCC I. Nemzetközi Leadership konferenciája.

 

A rendezvényen 12 előadó járta körbe a „Vezetés a válság idején” témakörét. Az MCC Vezetőképzőjén rendszeresen oktató külföldi professzorok mellett Lázár János, Tombor András, Bencsik László, Strohmayer János és Bogsch Erik is tartott egy-egy előadást a témában. A Collegium alapító, kurátorának nyitó beszéde után elsőként Lázár János szólalt fel. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár hangsúlyozta: a kormány úgy tudja megtartani a társadalmi bizalmat, ha a válság után azt az elvet követi, hogy a közteherviselésből mindenkinek nagyobb részt kell vállalnia, aki erre képes. Az államtitkár kiemelte: ha a pénzzel rendelkező szektorok nem járulnak hozzá növekvő mértékben a terhek viseléséhez, akkor a politikai stabilitás fog gyengülni.


Az államtitkár szerint a 2008-as gazdasági válság után Európa - elsősorban szociális - válságban maradt, annak ellenére, hogy eredetileg épp egy krízis megoldására, a tartós béke és gazdasági növekedés megalapozására jött létre. "Egészen megdöbbentő az, hogy a 20. század legnagyobb problémáinak megoldására létrejött (...) társadalom, szervezet, és struktúra van ma a legsúlyosabb és legkezelhetetlenebb válságban" - mondta Lázár János.


Szerinte Magyarországnak létérdeke, hogy az Európai Unió (EU), az európai gondolat képes legyen megújulni, "több Európa" legyen abban az értelemben, hogy szociális igazságosság és a források igazságos elosztása valósuljon meg, mert ennek hiányában újabb válságokkal kell szembe nézni.


Az OTP Bank stratégiai és pénzügyi vezérigazgató-helyettese, Bencsik László azt hangsúlyozta, hogy a válságban új szereplők új ötletekkel emelkedhetnek a többiek fölé, vagy akvizíciókkal lehet javítani a cégek pozícióján. Emlékeztetett: a válságok nem ritka események, az utóbbi 200 évben átlagosan a független államok mintegy ötöde volt egy adott időpillanatban csődben. A  vezérigazgató-helyettes szerint a válság fő konklúziója, hogy egy szervezet teljesítménye leginkább az ott dolgozó emberektől, és azoktól függ, akikkel kapcsolatban áll.


Diákjaink részletes szakmai beszámolója hamarosan olvasható lesz honlapunkon!

 

Facebook galériánk IDE kattintva érhető el.

 


 

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.