Az MCC és a Londoni Magyar Nagykövetség új kezdeményezése

 

A Londoni Magyar Nagykövetség adott otthont 2013. március 26-án a nemzetközi professzoraink és a magyar politikai, gazdasági élet vezető szakemberei közötti szakmai megbeszélésnek. A találkozó megszervezésével lehetőséget biztosítottunk az együtt gondolkozásra Európa jövőjéről, Magyarország lehetőségeiről.

 

 

Kiterjedt, nemzetközi professzori hálózatunknak köszönhetően remek szakmai kapcsolatokat mondhatunk magunkénak. Fontosnak tartjuk, hogy ezt a kapcsolati tőkét hallgatóink képzése mellett társadalmi célokra is felhasználjuk, ezért hagyományteremtő szándékkal került sor az I. MCC London Summitra.

 

Az eseményre rangos szakemberek, köztük rendszeres óraadó tanáraink fogadták el a meghívást. Részt vett többek között Prof. Dr. Malcolm Gillies, a London Metropolitan University vezérigazgatója, rektor-helyettese; a The London School of Economics and Political Science-t képviselte Prof. Dr. Stuart Corbridge, a neves felsőoktatási intézmény Nemzetközi Fejlesztési Intézetének vezetője és Prof. Dr. Rodney Barker a közgazdaságtan és a politikatudomány kutatója, professzor emeritus. A City University Londonról érkezett Prof. Dr. David Sims, a szervezeti magatartás kutatója, a Cass Business School Menedzsment Karának igazgatója, aki korábban többek között a British Patrolnál szerzett szakmai tapasztalatokat. Az oktatási szakemberek mellett a gazdasági élet nagynevű vállalatainak képviselői is megjelentek, Richard Hamilton, vállalati igazgató a KPMG Internationalt, Jonathan Horsman, marketingigazgató, osztályvezető a Project Associates Rt.-t képviselte. A megbeszélést megtisztelte jelenlétével Prof. Dr. David Venter is a belga Vlerick Business School gyakorlati menedzsment oktatója, korábban a Dél-Afrikai Köztársaság kormányzati kommunikációért felelős intézetének vezetője és Nelson Mandela személyes tanácsadója.

 

Az angliai követségen tartott szakmai egyeztetés elején Csák János Nagykövet Úr mellett Tombor András, Collegiumunk alapítója és kurátora köszöntötte a megjelenteket, és örömét fejezte ki, hogy az MCC közvetítő lehet a tudományos, szakmai szakemberek, illetve a hazai gazdasági és politikai élet képviselői között, elősegítheti a nemzetközi trendek és irányzatok hatékony, szakmai beépülését a magyar közigazgatási rendszerbe.

 

A megbeszélésről elismerően nyilatkozott magyar oldalról Strohmayer János a McKinsey & Company ügyvezető partnere is. Véleménye szerint az itt elinduló közös gondolkozás egy gyümölcsöző, egyre szorosabb együttműködés kezdetét jelenti az angol professzorok, szakmai csoportok és a magyar résztvevők között. Egyúttal mi is bízunk benne, hogy az I. MCC London Summitot még sok hasonlóan érdekes, eredményes alkalom követi a partneri kapcsolatok továbbfejlesztésére a két ország képviselői között.

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.