2013-10-15

Ötnapos szakmai programon vehettek részt hallgatóink

 

Október 7. és 11. között látogatott el a 9 tagú MCC-s delegáció Anglia fővárosába.

A változatos és izgalmas szakmai program részeként a csoport két alkalommal is workshopon vett részt a Global Policy Institute-nál. Az intézmény igazgatóján, Stephen Haseleren kívül Chris Dixon Ázsia-szakértő és Brendan Donnelly, az Európai Parlament egykori tagja, a Federal Trust igazgatója beszélgetett hallgatóinkkal. A KPMG-nél Rachel Nicholson, CSR-ért felelős munkatárs, az LSE-n pedig Stuart Corbridge ügyvezető igazgató fogadta az MCC-s csapatot.


A hét közepén az MCC, a GPI és a Federal Trust közös szervezésében valósult meg a „Nyugat Európa, Kelet-Európa: a kapcsolatok újraértékelése” című szeminárium. Az eseménynek az impozáns „The National Liberal Club” adott otthont; az előadók között pedig az MCC alapítóján, Tombor Andráson kívül Agata Gostynskat, a Lengyel Külügyi Intézet, Viara Bojkovat, a GPI munkatársát, Tibor Fischer írót és Graham Averyt, az Európai Bizottság tiszteletbeli elnökét köszönthettük. A szemináriumon Malcolm Gillies, a London Metropolitan University rektora, az MCC Vezetőképző programjának vendégprofesszora elnökölt.


Delegációnknak volt szerencséje ellátogatni a Londoni Magyar Nagykövetségre is, ahol Csák János Nagykövet Úrral beszélgettek a nagyköveti feladatkörről és annak kihívásairól, Nagykövet Úr terveiről és a diákok célkitűzéseiről.


A tanulmányút Csák János invitálásának köszönhetően az Angol-magyar jazzfesztivál egyik koncertjével zárult, ahol olyan jeles hazai művészek léptek fel, mint Sárik Péter, Robi és Tony Lakatos.

 

Diákjaink szakmai beszámolóját hamarosan elolvashatják honlapunkon.

 

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.