2013-10-15

Ötnapos szakmai programon vehettek részt hallgatóink

 

Október 7. és 11. között látogatott el a 9 tagú MCC-s delegáció Anglia fővárosába.

A változatos és izgalmas szakmai program részeként a csoport két alkalommal is workshopon vett részt a Global Policy Institute-nál. Az intézmény igazgatóján, Stephen Haseleren kívül Chris Dixon Ázsia-szakértő és Brendan Donnelly, az Európai Parlament egykori tagja, a Federal Trust igazgatója beszélgetett hallgatóinkkal. A KPMG-nél Rachel Nicholson, CSR-ért felelős munkatárs, az LSE-n pedig Stuart Corbridge ügyvezető igazgató fogadta az MCC-s csapatot.


A hét közepén az MCC, a GPI és a Federal Trust közös szervezésében valósult meg a „Nyugat Európa, Kelet-Európa: a kapcsolatok újraértékelése” című szeminárium. Az eseménynek az impozáns „The National Liberal Club” adott otthont; az előadók között pedig az MCC alapítóján, Tombor Andráson kívül Agata Gostynskat, a Lengyel Külügyi Intézet, Viara Bojkovat, a GPI munkatársát, Tibor Fischer írót és Graham Averyt, az Európai Bizottság tiszteletbeli elnökét köszönthettük. A szemináriumon Malcolm Gillies, a London Metropolitan University rektora, az MCC Vezetőképző programjának vendégprofesszora elnökölt.


Delegációnknak volt szerencséje ellátogatni a Londoni Magyar Nagykövetségre is, ahol Csák János Nagykövet Úrral beszélgettek a nagyköveti feladatkörről és annak kihívásairól, Nagykövet Úr terveiről és a diákok célkitűzéseiről.


A tanulmányút Csák János invitálásának köszönhetően az Angol-magyar jazzfesztivál egyik koncertjével zárult, ahol olyan jeles hazai művészek léptek fel, mint Sárik Péter, Robi és Tony Lakatos.

 

Diákjaink szakmai beszámolóját hamarosan elolvashatják honlapunkon.