MAMI – Műszaki Alapokat Mindenkinek


Tagok: Ferke Dávid, Gubicza Krisztina, Köpenczei Gergő, Pólya Málna, Szabó Benjamin, Szalbot Balázs, Vidovics Bálint

 

A MAMI ötlete a Collegium két, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen különböző mérnöki területen (biomérnöki és mechatronikai mérnöki) tanuló tagjától származik. Megvalósításában azonban nem csak mérnökhallgatók vesznek részt, ami jól jellemzi a projektünket, hiszen így azon belül is lehetőség van az egyes tudományterületek, valamint azok képviselői közötti kommunikáció és együttműködés megteremtésére.


Célunk az MCC-s diákok műszaki ismereteinek fejlesztése, látókörük kiszélesítése, továbbá az, hogy a sokaktól túlzottan távol álló mérnöki szakmát és módszereket a collegistákhoz közelebb hozzuk. Szeretnénk nekik bemutatni azt, hogy hogyan gondolkodik egy mérnök, hogy a hétköznapokban is megvalósuló mérnöki fejlesztésekre nem kell misztikumként tekinteni. Ez történhet egyrészt érdekes, műszaki témájú, adott esetben interaktív előadások segítségével a már megtörtént előzetes felmérés alapján. Ebből kitűnt, hogy a collegisták körében van igény az általunk szervezendő programok (közös látogatás gyárakba, múzeumokba, kiállításokra) iránt. Lehetőséget biztosítunk számukra a BME műszaki szakkollégiumainak munkájába való betekintésre is, ehhez kapcsolódik az általuk szervezett népszerűsítő természettudományos rendezvények hirdetése.


Azok a collegisták, akik megismerkednek projektünkkel, részt vesznek programjainkon, előnyt szereznek azon társaikkal szemben, akik ilyen mélységéig sem foglalkoztak műszaki tudományokkal. Azzal, hogy a projekt helyet kapott a Collegiumban, megnyílt arra a lehetőség, hogy az MCC-t a természettudományok világában is megismerjék és megkedveljék.