Média szakirányos workshop

 

Hogyan zajlanak a nagyszabású Évindító előkészületei? Hogyan hangolják össze Christopher Mattheisen vezérigazgató elképzeléseit a prezentációs technika legújabb vívmányaival? És mi történik, ha a főszereplő a nagy nap előtti estén átírja évértékelő beszédét, ezzel megbontva a tűpontosan megkomponált program harmóniáját? A Média szakirány által szervezett workshopon igazi profiktól kaphattunk bepillantást a kulisszák mögé.


A szakirány tagjainak idén tavasszal egy kurzus keretében alkalmuk nyílik elsajátítani a nyilvános beszéd és prezentáció mesterfogásait. A kurzus oktatója, Györffy Kinga retorikai tanácsadó szervezésében március 23-án, hétfőn vendégelőadóként járt Collegiumunkban Kiss Adél, a Telekom kommunikációs és HR szakértője, a cég belső kommunikációjáért felelős Garamszegi Éva és Korentsy Endre, a Művészetek Palotája produkciós igazgatója. Évek óta ők hárman azok, akik e nagyszabású rendezvényt koordinálják s annak minden apró részletével tisztában vannak.


De mi is pontosan a Telekom Évindító névre keresztelt vállalati eseménye? Az immár hagyományosan, minden januárban megrendezése kerülő zártkörű gála célja a vállalati stratégia ismertetése illetve a legkiemelkedőbb munkatársak teljesítményének elismerése.  Jóllehet ugyanazon rendezvény vendégköre korántsem állandó: míg korábban csak a közép-és felsővezetők kaptak meghívót, az utóbbi években a cég már minden munkatárs számára biztosítja a részvételt. A megnövekedett létszám azonban jelentősen bonyolítja a rendezők dolgát.


A helyszín – MüPa, SYMA, Millenáris – mellett a megálmodott design (színvilág, színpadképek) is minden alkalommal tökéletes szinkronban kell, hogy legyenek a vállalat stratégiai üzenetével. Ezek összehangolásában hatalmas az ügynökség szerepe és felelőssége.


Bár a helyszín és a meghívottak létszáma évről-évre változik, az est legjobban várt eseménye minden alkalommal a vezérigazgató beszéde. Ahogy azt megtudhattuk, az amerikai születésű, de magyar feleségével és négy gyermekükkel évek óta hazánkban élő üzletember két nyelven írja a beszédeit – anyanyelvén kívül már magyarul is képes magával ragadni közönségét. A főszereplő előző esti hangszálgyulladása azonban még a sokat látott szervezőket is nehéz helyzetbe hozza. Azonban Adél, Éva és Endre számára már e probléma megoldása is rutinfeladat. De hogy a mézes teán kívül pontosan mi a csodaszer? Nos, ez maradjon az előadás résztvevőinek titka…


Erdei Flóra, Média szakirány"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.