Az „Oktomborfeszt” szakirányos szemmel

 

A szüreti fesztivál alatt Tokajba látogatni maradandó élmény. Többször megfordultam már ekkor a városban, és nem csalódtam egyszer sem, mert mindig mutatott valami újat. Önmagában a programok színes skálája elég lehetne a jó hangulathoz, de - már két év tapasztalatára építve - úgy gondolom, hogy az MCC-s csapat évről-évre valami olyat tesz a rendezvénybe, amit még a tokajiak is meglepetten figyelnek.

 

De miért is tetszik nekünk ennyire? Mert felfogható egyfajta elő őszi szünetként, mely alatt a szeptemberi stresszt rögtön le is lehet vezetni. A két nap alatt mindenki felszabadul, esténként a város főterén a maximumon bulizik, könnyen köt ismeretségeket a helyiekkel, és kapható olyan vicces, bevállalós dolgokra, mint egy flashmobban való szereplés nagyon sok ember szeme láttára, vagy az évente a színpadon  a dj-vel elkészített közös fotó.

 

Tokajba tehát nem pihenni járunk, de nem is kizárólag szórakozni. Az Oktomborfeszt tökéletes csapatösszetartó-csapatösszerázó rendezvény, mely alatt szőlészetről-borászatról, borkultúráról is tanulhat az ember. Legtöbbet ebben a témában - az esték mellett - az esemény szombatján léptünk előre, hiszen idén a Tokaji Kereskedőház Zrt., a Bardon Borászat és a Patrícius Borház is vendégül látott bennünket. Köszönjük nekik!

 

A kereskedőháznál és a pincészeteknél - a furmintok, hárslevelűk és egyre növekvő puttonyszámú aszúk mellett - kaptunk egyfajta betekintést a jelenleg Tokajban is zajló minőségi átalakításokba, és megismerkedtünk bizonyos, magyar és nemzetközi borpiaci stratégiákat érintő kérdésekkel is. Ezzel kapcsolatban bizakodásra adhat okot az is, hogy a tokaji borrégió egyre több szereplőjénél már nem a borok minél nagyobb mennyiségű legyártása, hanem kevesebb, ugyanakkor magas minőségű termék előállítása vezérli a termelést. Reméljük, ez a hozzáállás a régiót hosszabb távon tényleg világszínvonalú, prémium borterületté emeli majd!

 

A nap, és egyben az egész hétvége levezetéseként még egyszer körülnéztünk este Tokaj főterén: bár Horváth Charlie a színpadon jégről és dupla whiskyről énekelt, mi inkább továbbra is a helyi borpiac feltérképezését folytattuk. Talán aznap este fogalmazódott meg bennem először az is, mennyire átformálhatja a közösség szókincsét egy-egy belsős csapatösszerázó rendezvény. Bizonyos szituációkban elhangzó frappáns válaszok, vagy vicces videókban megjelenő, később mémmé váló frázisok hosszú idővel a program után is megmaradnak, méghozzá a hétköznapi nyelv részét képezve.

 

Hogyan értse meg tehát a Tokajból visszatérő collegistákat, miközben azt kérik Öntől:

 

"most öntsd rám!"?

 

Tessék elmenni a következő Oktomborfesztre!

 

 

Kovács Márton Benedek

Nemzetközi kapcsolatok szakirány

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.