Beszámoló hagyományos tokaji kirándulásunkról

 

Juniorként az Oktomborfesztről azoktól, akik már részt vettek rajta korábban csak jót lehet hallani és azt ajánlják, hogy ha tehetjük, mindenképp menjünk el. Idén sem volt ez másképp, így október negyedikén délután az MCC felsőbb éveseiből és a kíváncsi, mit sem sejtő juniorokból álló csapat útnak indult Tokajba.


Magunk mögött hagyva Budapestet és a szürke hétköznapokat, pár órával később a már a tokaji Szüreti Fesztiválon sétáltunk. Friss kürtőskalács, zsíros kenyér és sült húsok ellenállhatatlan illata keveredett forralt boréval, ahogy végigsétáltunk az utcán. Az este folyamán volt alkalmunk reagge-vel vegyített metal koncertbe bekapcsolódni (valószínűleg nem mindennapi lehetőség) és hagyományos szüreti mulatságban is részt venni. A helyi emberek a tapasztalataink szerint kedvesek, vendégszeretőek és segítőkészek az ide látogatókkal. Az arcoskodást azonban érdemes kerülni…;)


A jó hangulatú este után a kilenc órás kelés bizony kicsit korainak bizonyult, ám 10 órára már Gizella Pincészethez érkeztünk, hogy folytassuk a tokaji borok megismerését. A családi pincészetben rendkívül kedves fogadtatásban volt részünk, a borkóstolót a pincészet vezetője, Szilágyi László vezette.  Hat féle bort kóstoltunk többek között furmintot, hárslevelűt és az elmaradhatatlan tokaji aszút is. Mindenkinek megvolt a maga kedvence, ami az én esetemben egy 2007-es évjáratú hat puttonyos tokaji aszú volt.  Édes íze miatt főleg a gyengébbik nem képviselőinek ajánlom! (Nagyon! :) )


A kóstoló és a pince megtekintése után a Bardon Borászatba mentünk, ahol a Fulbright Hungary vezetőségének és ösztöndíjprogramjának tagjaival közösen kóstoltuk meg a pincészet borait és fogyasztottunk el egy ebédet. Az együtt töltött néhány óra alatt élénk beszélgetések alakultak ki, amelyek során érdekes élményeket és gondolatokat osztottunk meg egymással.


Az ízletes borok mellett eltöltött verőfényes délutánt Tokajba visszaérve szabadidő követte. Ezt az időt volt, aki az estére is gondolva alvással, és volt, aki a borokon kívül a tokaji cukrászdák kínálatának kóstolásával, beszélgetéssel töltötte. Este - bár a várva várt Edda koncert elmaradt – az előző estéhez hasonlóan bekapcsolódtunk a szüreti napok forgatagába. A hangulat ez alkalommal is „kiváló” volt, így a második reggelen sem ébredtünk első szóra.


Az Oktomborfeszten valóban érdemes részt venni. A boroknak, a hangulatnak és a tájnak olyan hatása van, hogy bár kevés az alvással töltött idő, feltöltődve és újult lendülettel tele tér haza az ember. Nem is lehet leírni az Oktomborfeszt lényegét, el kell menni és át kell élni! ;)

 

Nyakas Marianna

 

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.