II. helyezést értek el hallgatóink

 

Az OMD Hungary idén 13. alkalommal rendezte meg az Országos Média Diákversenyt, ahol az MCC Média/Kommunikáció szakirányos csapata – Kubinyi Márton, Minda Judit és Molnár Gyöngy– 2. helyezést ért el. A verseny idei kiírója és egyben témája a Kika Lakberendezési Kft. volt.
A verseny első fordulójában a hallgatóknak egy maximum 35 oldalas írásos anyagot kellett beadniuk, majd a legjobb öt csapat szóban is bemutathatta a munkáját. Idén a Kika számára kellett kommunikációs- és médiastratégiát kidolgozniuk a csapatoknak, mindezt a tavaszi kampányra és egy családi hétvégére alapozva.

 

De hogy pontosan mit is csináltak diákjaink?

 

Az on-line kérdőív mellett ellátogattak a Kika budapesti üzletébe, ahol személyesen is tudtak beszélgetni vásárlókkal és eladókkal. Miután elég információt sikerült összegyűjteniük arról, hogy milyen kép is él a megkérdezettek fejében a Kikaról, egy kommunikációs és médiatervet dolgoztak ki, amelynek célja, hogy minél több embert csalogasson majd el az áruház családi hétvégéjére.

 

Munkájuk során rendszerezniük kellett a válaszokat, mert sokan-sokfélét gondolnak az áruházról, majd pontosan meghatározni, hogy kiket próbál elérni a Kika. Miután sikerült megtervezniük, hogy a kampányt három fő tevékenységre szeretnék építeni, azt is el kellett dönteniük, hogy melyik hétvégén valósuljon meg az esemény. Figyelembe véve a munkaszüneti napokat, a negyedik negyedévi hullám enyhülését és a napsütéses órák számát, május első hétvégéjét jelölték ki a megfelelő időpontnak. Ezután már csak a prezentáció begyakorlása volt hátra.

 

A csapat munkáját nagyban segítette Molnár Bálint szakirányvezető, az MCC-s csoporttársak és a szakirány egyik kurzusa, ahol a Café Communications reklámügynökség tevékenységével ismerkedtek meg.

 

Gratulálunk a csapatnak és felkészítőiknek!

 "Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.