2012-03-30

 

Ezúttal Vizkelety András irodalomtörténészt kérdezték a diákok.

 

Vizkelety András (Tata, 1931. augusztus 26.) Széchenyi-díjas magyar irodalomtörténész, filológus, középkorkutató, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia  rendes tagja, a középkori német és latin nyelvű kéziratok neves kutatója. Tanulmányait 1950-ben a Piarista Teológiai Főiskolán kezdte, majd 1953-ban az ELTE Bölcsészettudományi Kar magyar-német szakára felvételizett. Tanári diplomájának megszerzése után a középkori kéziratok referenseként az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa lett. 1971-től kezdett el középkori és kora újkori irodalomtörténetet oktatni az ELTE német tanszékén. 1984-től a Magyar Tudományos Akadémia tagja. 1993-ban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Germanisztikai Intézetének alapítója és első vezetője lett. 2003-ban mint professor emeritus vonult nyugdíjba.

 

A tanár urat piarista múltjáról, a kommunista rezsimről, az egyházi iskolák sorsáról és a vallásosságról kérdezte az Oral History riportere.

 

Az interjú a projekt blogján olvasható.

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"