A január végi KP-szombaton a pályaválasztás volt a központi kérdés

 

A résztvevő középiskolás csapat egy része már péntek este rákészült egy jó mozizással, sok-sok nevetgélés és beszélgetés közepette a szombati napra.

 

Reggeli jóízű lakománk után nem kisebb személyiségek kerekasztal-beszélgetését hallgathattuk meg a pályaválasztásról, mint Gundel Takács Gábor, Dr. Gyarmathy Éva, pszichológus, Dr. Meskó Bertalan, jövőkutató Dr. György László, a BME egyetemi adjunktusa, illetve Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója. Nekem különösen tetszett, hogy az előadások után odamehettünk még kérdezni az előadóktól. Azt hiszem, az elhangzott tanácsok és gondolatok még a legötlettelenebbeknek is segítettek ebben a kérdésben, a többieket pedig megerősítette a céljaikban.  Az ebédidei mókás és mennyei pizzaevészet után Jáger Bálint, az MCC alumnusa tartott előadást a továbbtanulásról, majd az MCC szakirányai mutatkoztak be nekünk. Ezután különböző szakokon tanuló egyetemisták, a már szakmájukban elhelyezkedett jogász, közgazdász, újságíró és más szakember öregdiákok karriertapasztalatait hallgathattuk meg.

 

Mielőtt hazamentünk, még páran ott maradtunk kipróbálni az kollégium vadonatúj csocsóasztalát.  Szerintem senki sem bánta meg, hogy eljött: kellemesen és hasznosan töltöttük el a pénteket-szombatot, ahogyan szoktuk…

 

Horváth Rozália, a Teleki Blanka Gimnázium diákja, az MCC Középiskolás Programjának résztvevője

 


 

 

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.