A január végi KP-szombaton a pályaválasztás volt a központi kérdés

 

A résztvevő középiskolás csapat egy része már péntek este rákészült egy jó mozizással, sok-sok nevetgélés és beszélgetés közepette a szombati napra.

 

Reggeli jóízű lakománk után nem kisebb személyiségek kerekasztal-beszélgetését hallgathattuk meg a pályaválasztásról, mint Gundel Takács Gábor, Dr. Gyarmathy Éva, pszichológus, Dr. Meskó Bertalan, jövőkutató Dr. György László, a BME egyetemi adjunktusa, illetve Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója. Nekem különösen tetszett, hogy az előadások után odamehettünk még kérdezni az előadóktól. Azt hiszem, az elhangzott tanácsok és gondolatok még a legötlettelenebbeknek is segítettek ebben a kérdésben, a többieket pedig megerősítette a céljaikban.  Az ebédidei mókás és mennyei pizzaevészet után Jáger Bálint, az MCC alumnusa tartott előadást a továbbtanulásról, majd az MCC szakirányai mutatkoztak be nekünk. Ezután különböző szakokon tanuló egyetemisták, a már szakmájukban elhelyezkedett jogász, közgazdász, újságíró és más szakember öregdiákok karriertapasztalatait hallgathattuk meg.

 

Mielőtt hazamentünk, még páran ott maradtunk kipróbálni az kollégium vadonatúj csocsóasztalát.  Szerintem senki sem bánta meg, hogy eljött: kellemesen és hasznosan töltöttük el a pénteket-szombatot, ahogyan szoktuk…

 

Horváth Rozália, a Teleki Blanka Gimnázium diákja, az MCC Középiskolás Programjának résztvevője

 


 

 

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"